Eczacılar Odası’nda görevi Ziya Örmeci devraldı

26 Eylül 2017 18:27

Eczacılar Odası Başkanlığı görevini bırakan Saygın Garğın, kongredeki konuşmasında mesleğin sorunlarına dikkat çekti. Ramazan Ziya Örmeci, 6 yıl aradan sonra yeniden Eczacılar Odası Başkanı oldu. 15. Bölge Isparta Eczacılar Odası'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı cumartesi günü odanın toplantı salonunda gerçekleştirildi. Saat 14.30'da başlayan toplantıda eczacıların sorunları ele alındı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Oda Başkanı Saygın Garğın, görevde kaldıkları 4 yıl boyunca meslektaşlarına en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti. Garğın, aday olmayacağını ve yeni seçilecek yönetimin meslektaşlarına en iyi hizmeti vereceğini inandığını söyledi.

Saygın Garğın, konuşmasında Eczacının sorunlarının hiç bitmediğini belirtti ve şöyle devam etti; "Şimdiye kadar eczacılar sorunlarla boğuşmuştur. Maalesef sorunlar hiç bitmemiştir. Ben mezun olduğumda Türkiye'de 7 Eczacılık Fakültesi vardı. Şimdi 42 fakülte olduğunu biliyorum. Öğrenci sayısı ise 13 bin 900 civarında. Türkiye'de şuan 25 bin eczane var. Bu eczanelerde çalışan sayısı ise 50 bin civarında. Yeni mesleğe atılacak eczacıların sıkıntılarının daha da büyük olacağına inanıyorum. Çünkü yeni mezun olan meslektaşlarımız iş bulmakta zorlanıyorlar.

Isparta'mız Bölge Hastanesine kavuştu. Şehir Hastanesinde açılışından bu yana sıkıntılar önlenemedi. Sıkıntılar hala devam ediyor. Herkes kendini kurtarmaya çalışıyor. Bir başka husus ise hastane içinde telefonların çekmemesi. Bu da ayrı bir sorun. İnşallah bu sıkıntılar yakında giderilir."

Emekli Eczacı Ruhan Şani'nin yönettiği kongreye sunulan çalışma raporunda ise şu hususlar yer aldı: Bu dönem içinde gündemimizi; muvazzaa komisyon çalışmaları, eczane medikal sözleşmeleri, SGK protokolü, ilkyardım eğitimi, Şehir Hastanesi ve eczanelerin yeniden dağılımı, stok affı, yeşil-kırmızı reçetelerin imhası, iş sağlığı ve güvenliği, oda web sayfasının yenilenmesi, elektronik renkli reçete sistemine giriş, rehber (Smart) eczane, Odamızın hizmet binasının yapımı ve tefrişatı ile ilgili konular meşgul etti. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Odamız arasında Ocak 2016 tarihinde yeni yapılan Isparta Ekonomi Kampüsünde zemin+5. kat satın alınmak üzere sözleşme yapılmış, sözleşme gereği bu gayrimenkule ait sözleşme bedeli olan 1 milyon 225 bin TL'nin 1 milyon 175 bin TL'si odamız bütçesinden karşılanmış, tapu teslimine müteakip geri kalan 50 bin TL'nin ödenmesi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Değerli meslektaşlarımız; bir çalışma dönemini daha geride bıraktık. Yönetim kurulu olarak bu dönemde yaptığımız çalışmalar geniş bir şekilde çalışma raporumuzda yer almaktadır. Hepinize saygılar sunuyor, kongremizin meslektaşlarımıza, Isparta'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

15. Bölge Isparta Eczacılar Odası seçimleri ise Pazar günü Oda Merkezinde yapıldı. Saat 09.00'da başlayan ve 17.00'ye kadar devam eden seçime üyelerin büyük bir bölümü katıldı. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Ramazan Ziya Örmeci, Esra Nemli Kurtbolat, Tarık Çetinkaya, Ertan Tekeli ve Müge Zehra Aslan.

 

 

 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...