“BU SAYEDE DOSTLAR BULUŞSUN, DOSTLUKLAR PEKİŞSİN..”

26 Eylül 2017 18:28

İşadamı Şevket Demirel tarafından başlatılan ve artık evlatları tarafından devam ettirilen Geleneksel Karpuz Festivali hafta sonu yapıldı.

İşadamı Merhum Şevket Demirel tarafından yıllar önce başlatılan Karpuz Festivali'nin bu yıl 28'incisi çok sayıda davetlinin katılımı ile Eğirdir Yolu üzerindeki ORKAV tesislerinde gerçekleştirildi

Programa Vali Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın,  Şevket Demirel'in eşi Sezen Demirel, kızları Nihan Demirel Atasagun, Neslihan Demirel ve Binhan Kesici  ile davetliler katıldı. Şevket Demirel'in her zaman oturduğu sandalyeye bir fotoğrafı ve siyah zemin üzerine 'Sayın Dr. Yük. Müh. Şevket Demirel' yazısının bulunduğu isimlik konuldu.

Şevket Demirel’in sağlığında gerçekleştirilen Festivallerdeki konuşmalarından parçalar sinevizyon da davetlilere izlettirildi. Takiben Kuran’ı Kerim tilavetinin sonrasında Isparta’nın geleneksel yemeklerinden Patlıcan Musakka, Kavurma et, pilav ve helvadan oluşan ikramda bulunuldu. Dahasonra masalara ORKAV tesislerinde yetiştirilen Kavun-Karpuzlar servis edildi. İlk olarak Vali Şehmus Günaydın, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın masadaki karpuzları başarılı bir şekilde keserek masada yer alanlara ikram ettiler.

Vali Günaydın, "Rahmetli Şevket Demirel'e cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Çok güzel bir başlangıç gerçekleştirmiş. Bölgemiz bildiğiniz gibi Türkiye'nin meyve bahçesi ve bu bahçenin gelişmesine çok önemli hizmetler vermiş bir insan. Bölgemizde çok güzel ihraç ürünleri, iç piyasaya yönelik ürünler üretiliyor ve Isparta'mızın ekonomisine de inanılmaz katkı sağlanıyor. İşte rahmetli Şevket Demirel de bu bölgede yetişebilecek bütün ürünlerin denenmesi için gerekli girişimleri yapmış ve başlatmış. Karpuz konusunda da bu bölgede çalışmalar yapmış ve karpuz üretiminin gerçekleşmesi için çiftçilerimize örnek olmuştur" dedi.

Milletvekili Bilgiç, "Isparta'ya karpuzun, kavunun, mısırın getirilmesi, bu ayrı bir sevgi, bir merak. Kızları hanımefendiler bu geleneksel şöleni sürdürüyor. Onun için bu bir dostlar buluşması. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Rahmetli Şevket Demirel'i de anıyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da şöyle dedi:

"Bu festivali çok uzun senelerden beri kendisi sürdürüyordu. İlk festivale ben de davet edildim. Hatta çok az kişiyle kendi eliyle karpuz dilimini kesti ve o dilimi yeme şeklini öğretmişti bana, anısı vardı."

 

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...