ISPARTA 2. BİLİM ŞENLİĞİ 3-5 EKİM’DE

27 Eylül 2017 18:32

6- 18 yaş grubundaki çocukların gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 98 atölye etkinliği ve birçok aktiviteyi içeren; bilim ve eğlenceyi “eğlenerek öğrenme” anlayışıyla sunan “II. Bilim Şenliği”, 3-4- 5 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliği ve koordinasyonunda, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Isparta Valiliği himayesinde gerçekleştirilen Isparta 2. Bilim Şenliği 3 Ekim 2017 saat 09:30'da Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacak.

Bilim Şenliğiyle ilgili dün SDÜ’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya SDÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Saltan, Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım ve atölyelerden sorumlu öğretim üyeleri katıldı.

7 BİN 500 KİŞİNİN KATILIMININ SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Toplantının açış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Bilim Şenliği’nin ilimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirileceğini belirterek, “Atölye çalışmalarına Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin katılımı bekleniyor. Halkımızın bilim atölyelerimizi ziyareti ile birlikte 7 bin 500 kişinin katılımının sağlanması hedefleniyor” dedi.

98 FARKLI ATÖLYE ÇALIŞMASINDAN OLUŞACAK

Prof. Ayyıldız, Bilim Şenliği’ne ilişkin şu bilgileri verdi: “Isparta Bilim Şenliği; Disiplinlerin (Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Deprem, Ebru, Fizik, Kimya, Matematik, Orman Kaynakları, Robotik, Sağlık, Seramik ve Tarım) uyumlu harmonisinden oluşmuş, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 98 farklı atölye çalışmasından oluşmaktadır. Ayrıca birçok aktiviteyi içeren bilim ve eğlenceyi "yaşayarak/eğlenerek öğrenme“ anlayışıyla sunan bir proje içeriği ile 2016 yılı Aralık ayında TÜBİTAK'a sunulmuş ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programları kapsamında ülke genelinde desteklenen 46 projeden biri olmuştur. Alanında uzman akademisyenlerimizin ve oluşturdukları ekiplerin atölye çalışmaları, bilimsel içerikli workshopları, sanat etkinlikleriyle katkı sağladığı Bilim Şenliğinin ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören katılımcı öğrenciler için çok keyifli geçmesi hedefleniyor.

DEZAVANTAJLI GRUPLARIN DA KATILIMI SAĞLANACAK

Isparta II. Bilim Şenliğinde yer alan atölyelere, 6-17 yaş grubu aralığında, bilime ve bilimsel faaliyetlere ilgi duyan öğrencilerin katılması hedeflenirken, atölye çalışmalarına aynı yaş grubundaki dezavantajlı grupların da katılımı sağlanacaktır. Isparta Bilim Şenliğinin en önemli katma değeri, hedef kitlemize üç gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlik ve gösteriler ile bilimle dolu dolu bir zaman geçirmesini sağlamak olacaktır. Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle de her yaşa hitap edecek bu özel etkinliklerden beklenen sonuçlar topluma bilimi sevdirmek ve bilim kültürünü oluşturmak olacaktır.

SERDAR KILIÇ GELİYOR

Ayrıca İçimdeki Doğa, Doğadaki İnsan ve Doğada Tek Başına adlı programların yapımcısı, doğa bilimci ve eğitmen Serdar Kılıç'ı Isparta 2. Bilim Şenliğine konuk ediyoruz... Mart 2017'de Üniversitemiz Senatosu tarafından 'Toplumsal Katkı Beratı' verilen Serdar Kılıç'ın doğal yaşama dair bizlerle paylaşacağı bilgi ve tecrübelerin 6-17 yaş öğrencilerimiz tarafından dikkat ve büyük beğeniyle dinleneceğini ümit ediyoruz.  “Toprakla bağ kurmak " yalnızca çocuk için değil toprak için de yararlıdır. Çocuk doğada özgürlük, hayal gücü için alan genişliği ve mahremiyet bulur, alçak gönüllü olmayı öğrenir. Biz çocukları öğrenmenin, gücün ve zorluklara meydan okumanın yeri olan doğayla yeniden buluşturuyoruz. Ondan bir daha kopmaması için çalışıyoruz. Hep aklımızda olsun doğada nesli tükenmekte olan tür doğadaki çocuktur." söyleminden yola çıkan Serdar Kılıç ile 'Doğadaki İnsan’ söyleşisi 3 Ekim 2017 saat 14: 00' te Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecektir. Serdar KILIÇ; doğa, tarih, kültürün izleri ve yaşamın kendisine dair biriktirdiklerini bizlerle paylaşacaktır.

TÜM ISPARTALILAR DAVETLİ

Çocuklarımızın içindeki Ali Kuşçu'ları, Cahit Arifleri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar’ları çıkarmak amacıyla 03-05 Ekim 2017 tarihlerinde saat 10.00-16.00 saatleri arasında, Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesindeki farklı mekânlarda, 03-04 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak atölyeler, söyleşi vb etkinlikleriyle gerçekleşecek olan "Isparta 2. Bilim Şenliği" organizasyonuna tüm halkımızın çocukları ile katılımlarını bekliyoruz.”

SAĞLIK ALANNIDAKİ ATÖLYE ÇALIŞMASI EĞİRDİR’DE YAPILACAK

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıldırım da Bilim Şenliği’ni bu yıl daha planlı bir hale getirdiklerini ifade ederek, öğrencilerin katılacağı atölyelerin planlamalarını yaptıklarını söyledi. Şenliğe okullardan yoğun bir talep olduğuna değinen Yıldırım, yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret edebilmesi adına bir plan oluşturduklarını dile getirdi. Yıldırım, sağlık alanındaki atölye çalışmasının ise Eğirdir’de yapılacağını ve bundan sonraki yıllarda da diğer ilçelere de açılacaklarını belirtti.

Detaylı Bilgi için:

http://www.ispartabilimsenligi.org

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...