“Şehrimizin Merkezi Ve Yıldızı Olacak”

28 Eylül 2017 18:47

Her kitleye hitap edecek olan ve 200 dönümlük bir alanda projelendirilen Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da gece-gündüz devam eden çalışmaları yerinde inceliyor. Başkan Günaydın, şu ana kadar otogar inşaatında 3 bin 250 ton demir, 6 bin metreküplük de beton dökümünün gerçekleştirildiğini söyledi.

93 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran kule, açık ve kapalı otoparklar, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçelerinin yer alacağı inşaatın gece çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otogarın asırlara hizmet vermesini istediklerini kaydetti.

Otogar ve yaşam alanının Isparta’nın en büyük yapılarından birisi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaatta C60 beton döküldüğünü yine yivli demir kullanıldığını belirtti. ‘Torunlarımızdan öteye gidecek bir yapı olmasını istiyoruz’ diyen Başkan Günaydın, “Şehrimizin önemli bir nirengi noktası olacak. Şehrimizin merkezi ve yıldızı burası olacak” dedi.

Proje hakkında bilgiler veren Günaydın, açık ve kapalı otoparklar, otobüs stok alanları, kısa ve uzun süreli bekleme alanlarının da yer alacağı projede sosyal ve kültürel alanlara da ağırlık verildiğine değindi. Günaydın, yapılacak olan kulenin tamamen kültürel ve sosyal faaliyetlere açık olacağını dile getirdi. Yapılan çalışmalarda kulenin temeline yaklaşıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burayı geleceğin kalıcı tesisi haline getiriyoruz. Proje çalışmalarını birkaç mimar arkadaşlarımızla çalıştığımız ve şu anda uygulamaya koyduğumuz bir proje. 3,5 ayda inşaatımız bu seviyeye geldi. 2019 yılı başlarında inşaat bitirilecek ve açılışı yapılacak. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Yine çatı ve diğer akşamların çalışmaları ülkemizin değişik illerinde devam ediyor. Büyük bir proje. Bu inşaatımızı bitirip, Isparta halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...