ELMALAR DALINDA ALICI BULUYOR..

29 Eylül 2017 18:57

Türkiye'nin en önemli elma üretim merkezlerinden Isparta'da hasat sürerken, ürünün dalında satılması çiftçiyi sevindirdi.

Eğirdir başta olmak üzere Gelendost, Senirkent ve Yalvaç ilçelerinde 230 bin dönümlük alanda üretilen Isparta elması, yurt içi piyasasının yanı sıra yurt dışından da ilgi görüyor.

Hasat döneminin başlamasıyla sabahın erken saatlerinde toplanan elmaların bir bölümü soğuk hava depolarına götürülürken, bir kısmı da dalında satılıyor.

Rengi, şekli ve lezzetiyle üne sahip Isparta elmasından üreticiler bu yıl yüksek verim bekliyor.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, yaptığı açıklamada, Isparta elmasının tadının hem rakım hem de iklim koşullarından dolayı lezzetli olduğunu söyledi.

Bu yıl yaklaşık 700 bin ton rekolte beklentisi olduğunu aktaran Selçuk, üretimde yaşanan artışın çiftçileri de mutlu ettiğini bildirdi.

Isparta elmasının ayrı bir aroması ve lezzeti olduğunu anlatan Selçuk, şunları kaydetti:

"Kazançlı bir dönemin geçeceğini umuyoruz. Şu anda üretimin yaklaşık yüzde 30'u dalında satılmaya başladı. Fiyatlarımız iyi gidiyor. Elmanın dalında satılması üreticiye maliyeti düşürme açısından önemli avantaj sağlıyor. Üretimi yapılan elmalarımızı yurt içi ve yurt dışı piyasasına gönderiyoruz. Üretici için iyi elma iyi para demektir. Kaliteli elma 1-1,5 liraya dalında satılıyor. Soğuk hava deposu bakımından Türkiye lideriyiz. Burada malımız çok güzel şekilde korunup iç ve dış piyasaya satılıyor."

Selçuk, herkes tarafından tercih edilen Isparta elmasının üretiminden çiftçilerin memnun olduğunu dile getirdi.

 

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...