‘‘Isparta’ya ne katabiliriz’in cevabı arandı

10 Ocak 2013 21:58

Isparta'da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Ticaret Borsası (ITB), işadamları dernekleri ve İl Genç Girişimcileri Kurulu Başkanı’nın katılımıyla oluşturulan ‘Ortak Akıl Platformu’, 2013’ün ilk toplantısını ITSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Mobilyacılar sitesi, havacılık bölgesi, Deri OSB’nin karmaya çevrilmesi, iş adamlarına yönelik yabancı dil eğitimi, üniversite-sanayi işbirliği konularındaki gelişmeleri ele alan platform, gündemine Teknokent’in teknoloji transferi merkezi ile üniversite ile sanayinin teknoloji paylaşımı, İŞKUR’un genç istihdamın desteklenmesi hibe programının değerlendirmesini aldı.

‘Sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etme kültürünün önemli olduğu, Isparta’nın sorunlarının tartışılacağı ve çözüm önerilerinin geniş bir kesim tarafından dikkate alınacağı’ gerçeğinden hareketle oluşturulan  ‘Ortak Akıl Platformu’ toplantılarını sürdürüyor. Ortak Akıl Platformu, 2013’ün ilk toplantısını ITSO’nun Ayazmana Tesisleri’nde yaptı.

Yılın ilk toplantısına; BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı Bedri Ayhan,  ITSO Başkan Yardımcıları Şükrü Başdeğirmen ile Ahmet Tahir Bakal, yönetim kurulu üyeleri, Isparta Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (IGSİAD) Başkanı Oğuzhan Tortop ve IGSİAD Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Isparta Genç İş adamları Derneği (IGİAD) Başkanı Adem Demiralay, Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) Başkanı Özcan Pınarcı, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Isparta Şubesi Başkanı Akın Tuna, Isparta Genç Girişimciler Derneği Başkanı Ahmet Kabalak, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gözde Çağlar, SDÜ’den öğretim üyesi Teknokent Genel Müdürü Yrd.Doç.Dr. İrfan Ateşoğlu katıldı. 

ÜNİVERSİTE İLE SANAYİNİN TEKNOLOJİ PAYLAŞIMI

Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili’nin de hazır bulunduğu toplantıda; yaklaşık bir yıldır mobilyacılar sitesi, havacılık bölgesi, Deri OSB’nin karmaya çevrilmesi, iş adamlarına yönelik yabancı dil eğitimi, Üniversite-Sanayi İşbirliği konularındaki gelişmeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca STK’lar olarak 2013 yılında ‘Isparta’ya ne katabiliriz’in cevabı arandı.

Anadolu Jet ve diğer uçak firmalarının Isparta’ya yapacağı uçak seferleri konusunda görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, bir sonraki toplantının SDÜ’de yapılması kararlaştırıldı. 5 Şubat’ta yapılması planlanan toplantıda SDÜ’deki Teknokent’in teknoloji transferi merkezi ile üniversite ile sanayinin teknoloji paylaşımı, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı(IPA) 2010 Programlanması çerçevesinde İŞKUR’ca geliştirilen “Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi Operasyonu” 24 milyon Euro bütçeli hibe programının görüşülmesi kararlaştırıldı.

 

 

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...