“Memur Sen aldığı yetkiyi kullanamamıştır”

30 Eylül 2017 12:39

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban; Toplu Sözleşmede Genel Merkezleri, Promosyon ihalesinde şubeleri üyelerini mağdur ettiğini ileri sürdü.

Balaban’ın açıklaması şöyle: “Bilindiği gibi 26 Eylül 2017 Salı günü SDÜ ile Bankalar arasında maaş promosyonu ihalesi yapıldı ve 3 yıl için 2130 tl promosyon teklifi ile Halk Bankası ihaleyi aldı.

Biz yetkili sendika olan Memur Sen’in de taraf olarak komisyonda yer aldığı sürecin iyi yönetilmediği ve personelin 4 yıl önceki sözleşmeden daha kötü şartlarda bir promosyona mahkûm edildiğini üzülerek gözlemledik. 4 yıl önceki rakamlar ve enflasyon artışı, personel sayısındaki artış, Üniversite bütçesindeki artış da dikkate alındığında bu rakamın en az 3000 tl olması gerekmekte idi. Kanaatimizce kişi başına 900 liraya yakın bir kayıp söz konusudur.

 Yetkili sendika olan Memur Sen toplu sözleşmede memurları hükümete mahkûm ettiği gibi Üniversitemizde de memurları bankalara karşı koruyamamıştır.  Memur Sen aldığı yetkiyi kullanamamıştır. Toplu sözleşmede genel merkezleri, promosyon ihalesinde ise şubeleri üyelerini mağdur etmiştir. Oysa bizim sendikamızın yetkili olduğu üniversitelerde personel ciddi kazanımlar elde etmiştir. Sürecin iyi yönetilemediği ve rekabet ortamının sağlanamadığı aşikârdır. Mesela en yakınımızda Burdur Mehmet Akif Ersoy üniversitesi 1070 personeline karşın bizim üniversitemizin rakamından daha yüksek bir rakama anlaşma imzalamış olup orada yetkili sendika olan Türk Eğitim Sen sürece aktif olarak katılmış ve sürecin başarıyla yönetilmesini sağlamıştır.

Mayıs ayında yapılan yetki mutabakat toplantısında yönetime ve yetkili sendikaya sürece biz de dâhil bütün sendikaların davet edilmesi ve katkı sunması görüşümüz kabul edilmesine rağmen ihale sürecine ve ihale şartlarına ait hiçbir bilgi bizimle paylaşılmamış ve personelimiz bu sonuca mahkûm edilmiştir”.

                                                                               

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...