"Isparta II. Bilim Şenliği" yarın başlıyor

2 Ekim 2017 18:34

Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap edecek "Isparta II. Bilim Şenliği" 3 Ekim Salı günü saat 9.30’da Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak.

Bilimin eğlenceli yüzünü çocuklarla buluşturan, “yaşayarak öğrenme” anlayışını benimseyen “Isparta II. Bilim Şenliği” yarın başlıyor. Isparta Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bilim Şenliği”, 3- 5 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı, SDÜ Doğu ve Batı yerleşkeleri, Gönen ve Eğirdir ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Bilim Şenliği; Arkeolojiden biyolojiye, coğrafyadan ebruya, matematikten seramiğe, tarımdan sağlığa kadar farklı disiplinlerin uyumlu harmonisinden oluşturulan atölyeler ile ilimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde, Isparta Bilim Şenliği atölye çalışmalarına 4500 öğrencinin katılımının öngörüldüğünü ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Bilim Şenliği’ne ilişkin şu bilgileri verdi: “Isparta Bilim Şenliği; Disiplinlerin (Arkeoloji, Biyoloji, Coğrafya, Deprem, Ebru, Fizik, Kimya, Matematik, Orman Kaynakları, Robotik, Sağlık, Seramik ve Tarım) uyumlu harmonisinden oluşmuş, hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanmış toplam 98 farklı atölye çalışmasından oluşmaktadır. Ayrıca birçok aktiviteyi içeren bilim ve eğlenceyi "yaşayarak/eğlenerek öğrenme“ anlayışıyla sunan bir proje içeriği ile 2016 yılı Aralık ayında TÜBİTAK'a sunulmuş ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği programları kapsamında ülke genelinde desteklenen 46 projeden biri olmuştur. Alanında uzman akademisyenlerimizin ve oluşturdukları ekiplerin atölye çalışmaları, bilimsel içerikli workshopları, sanat etkinlikleriyle katkı sağladığı Bilim Şenliğinin ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören katılımcı öğrenciler için çok keyifli geçmesi hedefleniyor.

Isparta II. Bilim Şenliğinde yer alan atölyelere, 6-17 yaş grubu aralığında, bilime ve bilimsel faaliyetlere ilgi duyan öğrencilerin katılması hedeflenirken, atölye çalışmalarına aynı yaş grubundaki dezavantajlı grupların da katılımı sağlanacaktır. Isparta Bilim Şenliğinin en önemli katma değeri, hedef kitlemize üç gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlik ve gösteriler ile bilimle dolu dolu bir zaman geçirmesini sağlamak olacaktır. Bilimsel deneylerden söyleşilere, sergilerden gösterilere kadar çok çeşitli aktivitelerle de her yaşa hitap edecek bu özel etkinliklerden beklenen sonuçlar topluma bilimi sevdirmek ve bilim kültürünü oluşturmak olacaktır.

Ayrıca İçimdeki Doğa, Doğadaki İnsan ve Doğada Tek Başına adlı programların yapımcısı, doğa bilimci ve eğitmen Serdar Kılıç'ı Isparta 2. Bilim Şenliğine konuk ediyoruz... Mart 2017'de Üniversitemiz Senatosu tarafından 'Toplumsal Katkı Beratı' verilen Serdar Kılıç'ın doğal yaşama dair bizlerle paylaşacağı bilgi ve tecrübelerin 6-17 yaş öğrencilerimiz tarafından dikkat ve büyük beğeniyle dinleneceğini ümit ediyoruz.  “Toprakla bağ kurmak " yalnızca çocuk için değil toprak için de yararlıdır. Çocuk doğada özgürlük, hayal gücü için alan genişliği ve mahremiyet bulur, alçak gönüllü olmayı öğrenir. Biz çocukları öğrenmenin, gücün ve zorluklara meydan okumanın yeri olan doğayla yeniden buluşturuyoruz. Ondan bir daha kopmaması için çalışıyoruz. Hep aklımızda olsun doğada nesli tükenmekte olan tür doğadaki çocuktur." söyleminden yola çıkan Serdar Kılıç ile 'Doğadaki İnsan’ söyleşisi 3 Ekim 2017 saat 14: 00' te Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecektir. Serdar KILIÇ; doğa, tarih, kültürün izleri ve yaşamın kendisine dair biriktirdiklerini bizlerle paylaşacaktır.

Çocuklarımızın içindeki Ali Kuşçu'ları, Cahit Arfleri, Oktay Sinanoğlu, Aziz Sancar’ları çıkarmak amacıyla 03-05 Ekim 2017 tarihlerinde saat 10.00-16.00 saatleri arasında, Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesindeki farklı mekânlarda, 03-04 Ekim 2017 tarihleri arasında Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak atölyeler, söyleşi vb etkinlikleriyle gerçekleşecek olan "Isparta 2. Bilim Şenliği" organizasyonuna tüm halkımızın çocukları ile katılımlarını bekliyoruz.”

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...