“TARIM, TİCARET VE GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİREN KÖPRÜ”

2 Ekim 2017 18:35

Sütçüler bölgesini Antalya’ya yaklaştıran ve 14,7 Milyon TL’ye mal olan, 280 metre uzunluğundaki Melikler Köprüsü’nün açılışında konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, köprünün daha fazla tarım, ticaret ve gönüllerin birleşmesi anlamına geldiğini ifade ederek Bilgiç, buradan mermer çeken 5 bin 300 kamyonun köy yollarına zarar vermeden kısa süre içinde limana ulaşacağını vurguladı.

Isparta’nın Sütçüler İlçesi, Çandır, Melikler ve Şehler köylerini Dereboğazı yolu üzerinden Antalya’ya 50 kilometre daha kısa sürede ulaştıracak olan ve bölgenin 40 yıllık hayali olan Melikler Köprüsü hizmete açıldı.

“YOL MEDENİYET, KALKINMA DEMEKTİR”

Törenin açış konuşmasını AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek yaptı. 40 yıllık hayalin gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Milletvekili Petek, “Fatih Gemiler karadan yürüttü. Biz de boğazın altından tüneller açtık. Marmaray’ı yaptık. Avrasya Tüneli’ni yaptık. Dünyanın en büyük havalimanlarını yapıyoruz. Haramdan uzak, alın terine değer veren, milleti hizmeti, halka hizmeti Hak’ka hizmet anlayışıyla çalıştığımızda milleti hizmet geliyor. Bunu tüm Türkiye’de görüyoruz.  Yol medeniyet demek, kalkınma demektir. Bu eserin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.       

KÖPRÜNÜN YAPIMINA ÇOK ELEŞTİRİ GELMİŞTİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise konuşmasında millete hizmet anlayışıyla her alanda büyük reformlar gerçekleştirdiklerini belirterek, köprünün yapımına eleştiriler geldiğine dikkat çekti. Bilgiç,  “Biz bu köprüyü yapalım dediğimiz de pek çok arkadaş bu köprüyü yapmaya ne gerek var diyerek eleştirdi. Ama bizi bu eleştiriler yıldırmadı. Biz bölge insanın bu köprüye ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Maalesef bu hesapsız, yanlış eleştirilere kulak asmadan bu hayali gerçekleştirdik. Uzaktan bu eleştiriyi yapanlar bu coğrafyanın insanını bilmeyenler, tanımayanlar. Bu coğrafyanın insanlarıyla kucaklaşmamış, oturup ekmeğini bölüşmemiş, onların bir bardak suyunu içmemiş insanlar uzaktan bu eleştirileri yaptılar. Çünkü onların mille hizmet diye bir kaygısı yok. Ne düğünde beraber oldular ne cenazede, ne sevinci paylaştılar ne kederi.   Bize çocukluğumuzda ‘orada bir köy var uzakta gitmesek de o köy bizim köyümüzdür’ bunu bize öğreten zihniyet bizlere sıla-ı rahmi unutmamızı, o köylerde yaşayan insanlarla kucaklaşmamızı bize unutturmaya çalıştılar. Halbuki insanını kucaklamadığınız, ekmeğini yemediğiniz bir köy sizin olabilir mi? Çok şükür AK Parti zihniyeti bu körelmiş zihniyeti değiştirdi ve şimdi bu köprünün açılışını yapıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.  

BU KÖPRÜ KALKINMA DEMEK

Melikler Köprüsü’nün daha fazla tarım, ticaret ve gönüllerin birleşmesi anlamına geldiğinin altını çizen Milletvekili Bilgiç, “Buradan  mermer çeken 5 bin 300 kamyon köy yollarına zarar vermeden kısa süre içinde limana ulaşacak.  Ayrıca 130 tarım işletmesi de aynı şekilde limana inecek. Bu köprü bir anlamda kalkınma demektir. Sadece 27 bin metreküp orman ürünü bu köprüden geçerek gidecek. Melikler Köprüsü’nün yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

KÖPRÜ İKİ İLİN İNSANLARI ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ DE BİRLEŞTİRDİ

Burdur Valisi Şerif Yılmaz da Melikler Köprüsü’nün Burdur ve Isparta açısından önemli olduğunu burguladı. Böyle bir köprünün köy yollarında hayal edemedikleri bir rüya olduğunu dile getiren Vali Yılmaz, “Çok kısa süre içinde yapıldı. Köprü iki ilin insanları arasındaki ilişkileri de birleştirdi. Torosların tepesindeyiz. Şartların zorluğu ulaşımı da zorluyor. Ama tarım ve diğer sektörlere  baktığımızda bu yolların ne kadar ihtiyaç olduğunu görüyoruz” dedi.

DAHA ÖNCE 10 METRE KÖPRÜ ÇOK ÖNEMLİ HİZMET OLARAK GÖRÜLÜYORDU

Melikler Köprüsü yatırımının çok kolay gerçekleşmediğine dikkat çeken Isparta Valisi Şehmus Günaydın ise, “Köy yollarına daha önce 10 metre köprü yaptığınızda çok önemli bir hizmet olarak görülüyordu. Burada 280 metrelik köprü yapıyoruz. Kısa bir sürede tamamlandı. Bu sene sıcak asfalt çok önemli bir mesafe aldık. Bunun yanında içme suları, enerji panelleri hizmetlerimiz devam edecek. Burdur ve Isparta arasındaki dostluk yolunun da proje çalışmaları tamamlandı. Bu yol çift şerit olarak ihale edilecek” şeklinde konuştu.

BÖLGENİN TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Vali Günaydın, köprünün özellikle turizm sektörüne de önemli katkılar sunacağını ifade ederek, “Sütçüler, Allah’ın bahşettiği doğal güzelliklerden bir yer. Yazılı Kanyon binlerce kişinin geldiği bir bölge. Antalya’ya gelen turistlerin önemli bir kısmını  Yazılı Kanyon’a çekebilirsek bu bölge kolaylık sağlayacaktır. Bölgenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesinde çok önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Melikler Köprüsü, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Isparta İl Müftüsü Galip Akın’ın duasının ardından protokol tarafından kurdele kesilerek hizmete açıldı.  Daha sonra protokol köprüyü yürüyerek gezdi.

 

 

 

 

 

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...