“Gelin bu köyümüzün kaderini değiştirelim”

3 Ekim 2017 18:48

Isparta Belediyesi Köy Buluşmalarının üçüncüsü hafta sonunda Sütçüler’in Aşağı Yaylabel köyünde gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında çocuklar için balon park başta olmak üzere çeşitli aktiviteler gerçekleştirilirken, akşamda Türk Halk Müziği Sanatçısı Yıldırım Yıldızdoğan tarafından konser verildi.

Aşağı Yaylabel’deki Köy Buluşması programına Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldı. Programa yine, Kesme, Kasımlar ve İbişler köy muhtarları, Isparta Belediyesi Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Muharrem Ayı dolayısıyla hazırlanan aşure davetlilere ikram edildi.

Isparta’ya en uzak köylerden birisi olan Aşağıyaylabel’de böyle bir etkinliği düzenleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden Köy Muhtarı Osman Şahin, “Hatırlanmak güzel. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Şahin ayrıca köylerinin geçim kaynakları ile ilgili de bilgiler verdi.

Köylerin ıstırabını bildiğini, gelir seviyesinin azaldığı zaman temiz olan köy havasının bile insanlara zor gelebildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Gelir azalınca kimi köylümüz göç eder, kimisi ise köyünde barınmaya çalışır” dedi.

Köylünün mert ve çalışkan olduğunu dile getiren Başkan Günaydın, üretim olmayan yerlerde zorlukların başladığını anlattı. Köyleri ve halkını çok sevdiğini ve onların mutlu olmasını istediğini söyleyen Başkan Günaydın, belediye olarak 13-22 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri  Doğal  ve Sağlıklı Ürün Günlerinden bahsederek, köy halkına bir çağrıda bulundu. Başkan Günaydın, “Bir karış toprağınızı boş bırakmayın. Doğal hayvan gübresi kullanın. Var mısınız? Bunu yapın tüm mallarınızı garanti olarak ben alacağım ve bu fuarda satışını gerçekleştireceğiz. Köyümüzün daha da fazla üretimini sağlamayalım. Gelin bu köyümüzün kaderini değiştirelim. Bunu bu köyümüzde başarırsak, yakındaki komşu köylerimizde buna iştirak ederler. Varsanız bu köyümüzden başlayalım. Bu heyecana kapılırsanız 2-3 senede bu köyde güzellikler doğacak. Köye dönüşler başlayacak. Köyümüzde üretelim, yaşayalım, mutlu olalım” şeklinde konuştu.

Köylerinde böyle bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar da, “Farklı bir ortam yaşadık. Çocuklarımız içinde farklı bir gün oldu, gönüllerince eğlendiler. Bu imkanı sağlayan başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...