Köy Buluşmaları Koçular’daydı

3 Ekim 2017 18:50

Isparta Belediyesi Köy Buluşmalarının ikincisini Aksu Koçular Köyünde gerçekleştirdi. Çocuklar için gün boyu balon park başta olmak üzere çeşitli faaliyetler gerçekleştirilirken, akşamda Türk Halk Müziği Sanatçısı Yıldırım Yıldızdoğan tarafından konser verildi.

Aksu Koçular Köyünde düzenlenen Köy Buluşması programına Yakaavşar, Kösre, Karağı köy muhtarları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Program öncesinde Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve eşi Dilek Günaydın, köy girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Başkan Günaydın, bir vatandaş tarafından açık hava müzesine çevirdiği evini ziyaret etti. Avluda eski usullere göre buğday döven Başkan Günaydın ardından beraberindekiler ile birlikte köy meydanına geçti.

Köy Meydanında düzenlenen program öncesinde Muhtar Ferhat Çevik tüm komşu köylerin burada olduğunu ve Başkan Günaydın’ın böylesine bir programı köylerinde düzenlemesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, vatandaşlar adına teşekkürlerini iletti.

Köy programları adı altında köylerde vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getiren Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Koçular Köyündeki yaşayanları çoğunluğuyla akraba olduğunu belirtti. Güzel nefes alınabilen, dostluk, samimiyetin köylerde bulunduğunu anlatan Günaydın, kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu ve doğduğu Yılanlı’dan 11 yaşında eğitim amacıyla ayrıldığını ancak hiçbir zaman köyünden kopmadığını belirtti. ‘Neden Koçular’a geldin, program düzenledin’ denebileceğini kaydeden Günaydın, “Köylerimizde şehirlerimizden farklı bir samimiyet ve dostluk var. Köylerimiz menfaatten uzak selam verilen yerlerdir. Dostluk arıyorsanız bunun en güzel örneği köylerimizdir. Umut köylerdedir, mutluluk köylerdedir. Bende arayış, dostluk, sevgi için köylerimizi ziyaret ediyorum. Türk insanı olarak köylerimizi candan ve gönülden seviyorum, onun için buradayım” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Yıldırım Yıldızdoğan, vatandaşlara seslendirdiği türkülerle hoş vakit geçirtti. Çocuklar gün boyu balon parkta gönüllerince eğlendi, 12D sinema ile heyecan yaşadı. Yine gün boyunca vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Programa katılan vatandaşlar da, “Unutulmamak güzel bir şey. Başkanımız bizlere güzel bir gün yaşattı. Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Kendisiyle gurur duyuyoruz” şeklinde mutluluklarını dile getirdiler.

 

Bu haber 825 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...