“Sokak Hayvanları Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi Açılıyor”

3 Ekim 2017 18:51

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Yolu üzerinde inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde sona geldiklerini ve bir aya hizmete açacaklarını müjdeledi.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde doğallık ön planda tutuldu. 11 kapalı bina ve padok yerlerinden oluşan merkezde kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal oltamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturuldu. Bu alanlarda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın şu değerlendirmede bulundu:

“Hayvan şehri nihayete geldi. Geniş bir alan içerisinde yapımını gerçekleştirdiğimiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde tüm ince detaylara kadar girildi. Altyapısı yapıldı. Pis ve temiz su bağlantıları, elektrik ve diğer bağlantılar şehir merkezimizden kilometrelerce uzaklıktan getirildi. Altyapı 15 km uzaklıktaki arıtma tesisine bağlandı. Dağın başında adeta bir şehir kurduk. Burada akademik ve uygulamada yetişmiş veterinerlerimiz görev yapacak. Şu ana kadar veterinerlerimiz 450 köpeğin kısırlaştırmasını gerçekleştirdi ve bu kısırlaştırmaları gelişmiş yöntemler kullanarak gerçekleştirdi. 350 köpeğe küpe takıldı. Köpeklerden korkulmaması lazım. Vatandaşlarımızın köpeklerimiz başta olmak üzere hayvanlarımıza sevgi göstermelerini bekliyoruz, onlara yiyecek versinler. Hayvanlarımızı taşlanacak, azarlanacak varlıklar olarak görmesinler”

Kurulan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde özellikle çocukların da düşünüldüğünü söyleyen Başkan Günaydın, “Çocuklarımız için masal evi, oyun parkları dinlenme alanları oluşturduk. Çocuklarımız hem gönüllerince vakit geçirecekler hem de hayvanlarla bir arada olacaklar. En iyi bir şekilde proje uyguladık. Güller ve çiçekler, ağaçlar ve yeşillik içerisinde adeta bir şehir kurduk. Artık hayvan şehrimiz bitmiştir. 29 gün sonra açılışını gerçekleştireceğiz. Isparta’mıza bu güzel olayı müjdeliyorum. Açılışına Isparta’mızı ve Türkiye’mizi davet ediyoruz. Isparta’mıza bu hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...