Başkan Günaydın Gülpark’ta incelemelerde bulundu

3 Ekim 2017 18:51

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Modernevler Mahallesi Gülpark’ta incelemelerde bulundu. Gülpark’ta son olarak yürüyüş yollarına tartan zemin yapımı gerçekleştirildi. Tamamı güllerle donatılan Gülpark’ta özel olarak yapılan oturma guruplarının montajı ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, park alanında yaptığı incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulundu. Gülpark’ta olduğu gibi şehirdeki tüm parklarda sınırların kaldırıldığını söyleyen Başkan Günaydın, “Parkımız şehir girişinde ve eski görünümü hiç yakışmıyordu. Duvarlarla sınırlandırılmış parkımızı yeniden ele aldık, bunları kaldırdık ve halkımızın kullanımına açtık. Bugünde yürüyüş yollarımızın tartan zeminle yapımını tamamladık. Çocuk oyun alanımızda en kısa zamanda yerine konacak” dedi.

Yine parka çeşitli eserlerin konacağını ve şehir sanat eserleri olarak yerini alacağından bahseden Başkan Günaydın, “Oturma alanlarımız özel, kalıcı parkımızın nüvesi olacak. Isparta’nın en nadide parklarından birisi olacak. Parkımız çeşitli güllerle donatıldı. Parkımızda çit, duvar gibi bir sınırlama yok. Bu uygulamamız Şehitler Parkı, Gaziler Parkı başta olmak üzere şehrimizdeki tüm parklarda uygulanıyor. Bunları peyzajla çözüyoruz. Kültürel düşüncemiz bu. İnsanlarımızı sınırlandırmak nezaketsizliktir. Isparta’mızın tamamını açık park olarak görüyoruz. Sınırlarımızı kaldırarak Isparta’nın tamamını yeşil Isparta kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Şehrin merkezi, sokağı demeden bugüne kadar ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını da hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ağaçlandırmada tüm Isparta’mızı hedef almıştık. Bir milyon ağaç diktik, şu anda kişi başına 5-6 ağaç düşüyor. Isparta’mız yine eski tarihlerde olduğu gibi yeşil Isparta’ya dönüşmüştür. Kaldırımlarda, taşların arasında dahi ağaç yetiştiriyoruz” görüşlerinde bulundu.

Isparta’ya bu sezon 500 bin adet gülfidanı diktiklerini belirten Başkan Günaydın,  bunun geçen sezon 250 bin adet olarak gerçekleştiğini dile getirirken, hedeflerinin bir milyon adet olduğunu anlattı. Isparta Gülpark’taki güllerin daha iki yaşına gelmeden çok güzel bir boya ulaştığını ve rengarenk açtığını söyleyen Günaydın, tüm parklarda Isparta’nın simgesi olan güllerle donatıldığını aktardı. Günaydın, “Isparta’mızı yaşanabilir şehirlerin çok daha üstünde görmek istiyoruz ve bu yöndeki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...