“Dereboğazı duble yol ihalesi kısa sürede yapılacak”

4 Ekim 2017 18:39

Isparta ile Antalya arasında stratejik öneme sahip Dereboğazı yolunun duble olma için çalışmalar sürüyor. Proje çalışmaları tamamlanan 80 kilometrelik yolun kısa süre içerisinde 2 etap halinde ihalesi yapılacak. Isparta-Burdur arasındaki dostluk yolu da ihaleye çıkıyor.

Ispartalılar açısından stratejik bir yol olan Dereboğazı’nın duble olması için çalışmalar sürüyor. 80 kilometrelik hattın projelendirme çalışması tamamlandı. Yapılacak ihale ve projenin ayrıntılarına ilişkin AK Parti Isparta Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç önemli açıklamalarda bulundu.

Dereboğazı’nın bölünmüş yol olması için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2 etapta ihaleye çıkacağını söyleyen Süreyya Sadi Bilgiç, tünellerden birinin 6 bin 800 metre olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’deki üçüncü en uzun tünel olacak” dedi.

Bilgiç “Dereboğazı yolu projeleri tamamlandı, zaten yatırım programına 2015 yılı itibariyle girmişti biliyorsunuz onun da bakanlığımız tarafından Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesinin yapılmasını bekliyoruz. Böylece de iki etaplı bir proje yani tünellerden bir tanesi 6 bin 800 metre bugün tünellerinden sonra Türkiye’deki üçüncü en uzun tünel olacak. Zigana ve Ovit 4800 ve 14 bin metrede biri, 6800 metreyle de üçüncü sıraya gelecek bir tünel.     Gidiş gelişlerle rakam nereye varacak bilemiyorum ama 22 kilometrenin üzerinde bir tünelde çok daha kısa süre içerisinde  Antalya’ya ulaşabilmiş olacağız. Önemli bir proje gecikti mi gecikti. Ama bizim açımızdan gecikti. Ak Parti iktidarı olduğu için geciktiğini konuşuluyor, biz olmasaydık böyle bir proje hayal bile edilemezdi, onun için bu proje olmasaydı gecikip gecikmeyeceği de konuşulmayacaktı. Onun için böyle bir proje ortada olmayacaktı” dedi.     

BURDUR DOSTLUK YOLU

Milletvekili Bilgiç’in gündeminde Isparta ile Burdur arasındaki dostluk yolu da vardı. Bilgiç, Halk arasında dağ yolu olarak bilinen hattın bölünmüş yol olarak projelendirildiğini söyledi.

Burdur’la aramızdaki dostluk yolu hiçbir zaman özel idare ağında ve bu şekilde kalması düşünülen bir yol bizim gayret ve çabalarımızla vizyonumuzla karayollarına devri bu günde projeleri tamamlandı. Bu gün yarın bölünmüş yol olarak da ihalesi gerçekleştirilecek.  

BİLGİÇ’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yaptıkları görevin geçici olduğunu söyleyen Bilgiç, “Ama hep şunun bilincindeyiz. Bize verilen görevi hakkını vererek yerine getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Bilgiç “Ufak tefek işte bir takım yorumlara bakmıyorum, sokağa çıktığımızda şehre indiğimizde sokaklarda caddelerde yürüdüğümüz de bir esnafa uğradığımızda insanların bakışları konuşmaları söyledikleri sözler onların söyledikleri sözler bizimde başımız dik şehirde tek başımıza da olsa dolaşmamıza imkan veriyor. İşin en önemli onur verici sevindirici tarafı bunlar bizim yapmış olduğumuz geçici görevler bu dördüncü dönemimdir Isparta ilinde iktidar partisinden birinci sırada milletvekili olarak geliyorum. Bunun bilincinde olduk bunlar görevdir gelip geçicidir vatandaşımız kendisine hizmet edilmesi için bu görevi bize tevdi etmiştir. Bizimde hakkını vererek bu makamda oturduğumuz süreçte hakkını vererek bu süreleri geçirmemiz ve Isparta’ya ve Ispartalıya hizmet etmenin peşindeyiz.” dedi     

 

Bu haber 888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...