“Isparta önemli bir kültür, marka ve sanat merkezi olacak”

7 Ekim 2017 12:31

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kirazlıdere’ye Dede Korkut Müzesi ve Kafeteryası yapacaklarını ve proje aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu bunun yanında da önümüzdeki günlerde ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte müzenin içerisinde yer alacak olan ve Ahşap Sanat Merkezinde hazırlanan üç boyutlu tabloları inceledi.

Projenin hazırlandığını, proje hazırlığı ile birlikte yine müze içerisinde yer alacak olan objelerin de hazırlanmasının devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Dede Korkut’un 12 hikâyesi ve duaları vardır. Türk Milletinin önemli bir unsurudur. 8 ay önce başladığımız ve ciddi anlamda mesai harcayarak çalıştığımız tablolarımız var. Ahşap Sanat Atölyemizde Dede Korkut’un 12 ayrı hikayesini 3 boyutlu olarak ayrı ayrı ahşaba işliyoruz. Bunun bir benzeri yok. Bu çalışmalarımız 10 ay içerisinde tamamlanacak. Yine 18 ayrı beyaz mermerden oluşacak ve bu konuları işleyen heykeller yapılacak. Dede Korkut Müzesi ve Kafeteryası ile ilgili olarak proje çalışmalarımızı bir yıldan buyana sürdürüyoruz. Mimari projesi bitti, diğer çalışmalar devam ederken ihale dosyasını da hazırlama aşamasına getiriyoruz” dedi.

Çayboyundaki mevcut Etnografya Müzesinin devamı olan 400 metre uzunluğa sahip Ergenekon Müzesinin ihalesinin yapıldığını, temelinin atıldığını ve çalışmaların devam ettiğini dile getiren Başkan Günaydın, “Dünyada nerede bir Türk varsa onu ilgilendirecek bu müzeler Isparta’da olacak. Isparta merkez haline gelecek. Isparta’mızda büyük bir kültür kenti markası oluşturmak istiyoruz.  Bu müzemizdeki objeleri kendimiz tasarlıyoruz, üretiyoruz. Müze dendiğinde içerisindeki objeleri bir yerlerden derlemektir. Ancak biz müzemizdeki objeleri kendimiz hazırlıyoruz. Yetiştirdiğimiz 32 usta ile yapıyoruz. Dede Korkut Müzemizin eserleri de bu sanat merkezimizden çıkıyor” şeklinde konuştu.

Dünyanın ve Türkiye’nin ilgisini çekeceği ve ilgileneceği bir müze inşa edeceklerini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Türklüğün özünü, benliğini bu müzeler ortaya koyacak. Bunlar tamamlandığı zaman Isparta kendi güller diyarında burası Türk Milletinin büyük bir kültür merkezi olacak. Bu niyetle çalışıyoruz. İşte bu merkezimiz 7 yıl sonra büyük eserler üreten, taklidinin yapılması mümkün olmayan, sanat ve kültür olayı derinliklere inen bir atölyemiz oluyor. Müzemizde bir de büyük boyutlarda Dede Korkut heykeli bulunuyor. Bu çalışmaları belediye olarak kendimiz sürdürüyoruz. Isparta bu konuda önemli bir marka ve sanat merkezi olacak. Bu çalışmalarımızın Isparta halkımıza ve Türk Milletine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...