“ISPARTA’YI FUAR KENTLERİ ARASINA SOKMAK İSTİYORUM”

7 Ekim 2017 12:32

Isparta 4. Auto Show Fuarı önceki gün gerçekleştirilen törenle Gökkubbe Fuar Merkezi’nde açıldı. Törene Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı.

SEKTÖRÜ TOPLAYABİLMEMİZ İÇİN ZAMANA YAYMALIYIZ

Törenin açış konuşmasını yapan AFT Fuarcılık Yetkilisi Fuat Aktaş, Isparta’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Gönül ister bu tür organizasyonlar çok daha fazla ve çok daha fazla değişik markalarla birlikte olabilsin. Ama sektörü buraya toplayabilmek için biraz zamana yaymamız gerekiyor. Bizim başlangıçta gönlümüzden geçen buradaki organizasyondan ziyade Isparta’da yerleşik marka sayısının artırılabilmesine bir katkı olarak değerlendirebilirsek ve gelecek de bu da gerçekleştirse kendi adımıza mutlu olacağız. Organizasyonumuz 8 Ekim’e kadar devam edecek. Cuma günü açılış saatimiz 15-22.00, cumartesi ve Pazar 11.00-22.00 olarak gerçekleşecektir. Geçen yıl olduğu gibi ziyaretçilerimiz arasında yapılacak çekilişte 3 şanslı kişiyi Kıbrıs’a göndereceğiz” dedi.

FUAR KOLAY BİR ŞEY DEĞİL

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Gökkubbe’de ilk otomobil fuarını geçen yıl düzenlediklerini belirterek, “Ama daha öncekileri sayarsak dördüncüsünü yapıyoruz. Her başlangıcın avantajı da olur, dezavantajı da olur. Fakat bunu sürdüreceğiz. Almanya’da önemli fuarlar yapılır. O fuarlardan birisine 20-25 yıl önce ben de katılmıştım. Şuanda o fuarın 69’uncusu yapılıyormuş. Orası tam bir fuar haline dönüşmüş. Otomobillerin sergi yerlerine gelmiş. Biz de 217 bin nüfusla böyle bir başlangıcı yapıyoruz. Bu açıdan fuarı düzenleyen firmamıza teşekkür ediyorum. Bu fuarı başlatmak ve yürütmek kolay bir şey değil. Çünkü internet dünyası var ne ararsanız görebiliyorsunuz. Fakat burada canlısını göreceğiz. Isparta en çok araca sahip olan iller arasında. Bu yüzden böyle bir fuarın olmasını istedik” dedi.

ÇOCUKLARLA HAYVANLARI BULUŞTURACAĞIZ

Isparta’nın bir marka şehri olmasını istediklerini dile getiren Başkan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ayın sonunda Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını yapacağız. Çok ciddi araştırmalar yaptık. Kedi ve köpekleri inceledim. Onların psikolojisine göre böyle bir merkez hazırladık. Ayrıca orada bir doğa güzelliği oluşturuyoruz. Çocuklarla hayvanları buluşturacağız. Açılışı 30 Ekim’e yapma ihtimalimiz var. Ben herkesi oranın açılışına davet ediyorum. İnsanlık örneğinin en güzelinin Isparta’da olduğu ortaya çıkacak. Burası da bir marka olacak.

ISPARTA, PEYZAJI VE ALIŞVERİŞİYLE MARKA OLACAK

Isparta’yı fuar kentleri arasına sokmak istiyoruz. Isparta, peyzajıyla marka olacak, alışverişiyle marka olacak. Bu açıdan yeni otogar ve alışveriş merkezi yapılıyor. Burası da Isparta açısından çağın getirdiği bir model olacak. Düz bir çarşı, merdivenleri olamayacak. Burası da marka olacak.

ISPARTA HAYAL EDİLEMEYECEK KADAR GELİŞEN BİR ŞEHİR OLACAK

Ayrıca müzeler şehri olacağız. Şuanda mevcut Halı, Kilim Etnografya Müzemizin devamında  400 metre uzunluk ve 40 metre genişlikte olacak. onun ihalesi bitti. Temeli atılıyor şuanda. Arkasında Kirazlıdere’ye Dede Korkut Müzesi kuruyorum. Böyle bir müze yok. Türk devletlerimiz de bile ender, kısıtlı. Ergenekon Müzesi de kuruluyor. Bunlar muhteşem olacak. Bunları da hayal edersek, Isparta hayal edilemeyecek kadar gelişen bir şehir olacak.

ISPARTA KİTAP FUARINDA BİR MARKA OLDU

Daha önce burada kitap fuarı yapıldı. Bu kitap fuarı çok başarılı oldu. Nüfusumuz 217 bin. Nüfus orantısına göre 40 bin kişi gelse başarılı sayılacaktı ama fuarımıza 244 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Oradan bir ışık geliyor. Isparta kitap fuarında bir marka oldu.”

Konuşmaların ardından protokol açılış kurdelesini kesti. Daha sonra da Belediye Başkanı Günaydın, fuardaki otomobil stantlarını gezerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Fuar hafta içi saat 15-22, cumartesi ve Pazar günler ise 11-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

Bu haber 819 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...