Yabancı konuklar tesisleri gezdi

13 Ekim 2017 16:30

Isparta Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası'nın (YALTSO) yürüttüğü Gelendost Elması Dünyaya Açılıyor Projesi kapsamında yurtdışından gelen yabancı konuklar bölgedeki tesisleri gezdi.

YALTSO Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (URGE) kapsamında ilki geçen yıl yapılan ikinci alım heyeti organizasyonunu tamamladı. YALTSO'nun yüklenici kuruluş olarak yürüttüğü Gelendost Elması Dünyaya Açılıyor Projesi 4-8 Ekim tarihleri arasında Gelendost'taki küme üyesi firmalar gezilerek, Isparta Barida Otel'de yapılan görüşmelerle tamamlandı.

Programa, Hindistan, Kuveyt, Pakistan ve Rusya'dan elma başta olmak üzere yaş sebze ve meyve ithalatçılarından oluşan 12 firma katıldı. Bölgenin elma sektöründeki yeri ve kalitesi konuklara detaylı şekilde tanıtılırken, üretim kalitesi, depolama, boylama, paketleme ve lojistik aşamalarda uzmanlaşmış bölge olduğu anlatıldı.

YALTSO Başkanı Nuri Dirik, bölgenin tarımda ne denli önemli bir yere sahip olduğunu aktarırken, "Elma konusunda ülkemizin dünya üzerindeki yeri, ilçemizin elma cinsleri ve aromasındaki farklılıklarını, bölge firmalarımızın teknolojik altyapısının devamlı gelişmekte olduğunu ve dünyaya açılma konusunda odamızın tüm birimleriyle üyelerinin emrinde olduğunu burada gözlemlemiş olduk. Misafir firmalarımız da umuyorum ki bu geziden memnun bir şekilde ülkelerine dönecek ve ticari bağımız her geçen gün daha da artacaktır diye temenni ediyorum" dedi.

Toplantı, küme ve misafir firmaların karşılıklı ticari bağlantılar ve istişare görüşmeleri şeklinde tamamlandı.

Bu haber 453 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...