“Tarım’da pek çok üründe lideriz”

11 Ocak 2013 21:24

Tarım Eğitiminin 167’nci yılı tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğe Isparta Valisi Memduh Oğuz ve çok sayıda davetli katıldı.

Fakültesinin hızla gelişen bir sürecin içerisinde olduğunu belirten Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman, üniversite ile sektör arasında yaptıkları projelerle köprü olduklarını ifade etti.

Tarımın dünya üzerindeki en köklü devrimlerden biri olduğuna dikkat çeken Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise, tarımsal faaliyetlerin önemine değindi.

Isparta’da öne çıkan iki ana unsurdan birisinin tarım olduğunu vurgulayan Vali Memduh Oğuz, Türk tarımında da Isparta’nın önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Vali Memduh Oğuz; “Isparta vilayetinin tarımla, ziraatle çok yakından alakası var. Bu ilde öne çıkan iki unsur eğitim ve tarımdır.Tabi hayvancılığı da tarımın içine dahil etmek lazım.Isparta’nın tarım ve hayvancılıkta Türkiye de çok özel bir yeri var.Bir çok üründe örneğin gülde dünya lideri ve elmada Türkiye  lideri olan bir vilayette bulunuyoruz.Ayrıca kiraz ve kayısı gibi ürünlerde de kaliteli ürünler yetiştiren bir toprakta yaşıyoruz.Hayvancılıkta da çok önemli atılımlar olmuştur.Küçükbaş hayvancılıkta çok büyük oranda sayı itibarı ile artışlar olmuştur.Türkiye damızlık koyun ve keçi üreticiliği birliğine genel başkan olarak bizim üniversitemizden bir hocamız Veysel Bey getirilmiştir.Bütün illeri kapsayan önemli bir organizasyona üniversitemizden bir hocamızın seçilmesi bir iftihar vesilesidir ve bundan da  gurur duyuyoruz. Ben Ziraat Fakültesinde başta Dekanımız, değerli hocalarımız olmak üzere çok mükemmel dostlar edindim. Onlardan çok şeyler öğrendim. Çok şükür dünya üniversiteleri arasında ilk beş yüze girdik daha da iyi olacağız.Hepinizin tarım bayramını kutluyor saygılar sunuyorum’ dedi

Konuşmaların ardından Ziraat Fakültesinde Profesörlük, doçentlik ve yardımcı doçentlik unvanı alanlara Vali Memduh Oğuz tarafından binişleri giydirildi.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...