“15 Ekim’de Kaymakkapı’da buluşalım”

14 Ekim 2017 13:10

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Güvenlik Günü nedeniyle Isparta Altınokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er yazılı bir açıklama yayımladı. Başkan Er bu özel günde tüm üyelerini ve Isparta halkı ile beraber güzel bir gün geçirmek adına 15 Ekim Pazar günü Kaymakkapı Meydanında buluşmaya davet etti.

Isparta Altı nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er konu ile ilgili şunları söyledi;

“Baston yüzyıllar boyunca görme engelliler tarafından kullanılmış olan bir araçtır. Bugünkü bildiğimiz ilk baston, bir kaza sonucu gözlerini kaybetmiş olan James Biggs adlı İngiliz fotoğrafçı tarafından motorlu taşıtlardan kendini korumak amacıyla 1921 yılında geliştirilmiştir.1964 yılında ise her yıl 15 Ekim günü Beyaz Baston Güvenlik Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Baston, görme engelliler için bağımsızlık ve güvenlik sembolüdür. Baston kullanmadan gezen engellilerin düşme, çarpma, yaralanma ve sakatlanma gibi kazalarla karşılaşma ihtimali, baston kullananlara göre çok daha yüksektir.

Beyaz baston özgürlüğü temsil eder, biz de 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Güvenlik Günü nedeniyle Pazar günü sizle beraber yürümek istiyoruz.

Bu duygular içerisinde tüm görme engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu engelsiz günler diliyorum.”

15 Ekim Pazar Günü saat: 10:00 – 13:00’e kadar Tempo Park Düğün Salonu Kahvaltı

Yine aynı gün Saat 14:00’de Kaymakkapı Meydanından yürümeye başlayarak Isparta Altınokta Körler Derneği binası önünde basın açıklaması ile son bulacak.

 

 

Bu haber 485 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...