Gölcük Tabiat Parkında Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Bugün

14 Ekim 2017 13:11

Türkiye Binicilik Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan Atlı Dayanıklılık Yarışmaları 14 Ekim Cumartesi günü Gölcük Tabiat Parkı’nda yapılacak. Yarışmalarla ilgili hazırlıklar sürüyor.

Isparta, at yarışlarında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilecek Atlı Dayanıklılık Yarışmalarına İstanbul, Kocaeli, Bursa, Nevşehir, Burdur ve daha birçok ilden yaklaşık 30 sporcunun katılması bekleniyor.  14 Ekim 2017 Cumartesi günü start alacak. Yarışa girecek atlar sporcularıyla birlikte 80-100 kilometrelik mesafeyi belli saat diliminde tamamlayamaya çalışacaklar. Yarışmaya yeni başlayan atlar ve binicilerde 25 km’lik Kalifikasyon parkurunu koşacaklar.

Organizasyonda 4 kategoride kupa verilecek. Valilik Kupası, Isparta Belediyesi Kupası, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kupası ve Gölcük Kupası şeklinde gerçekleştirilecek.

At yarışı denilince akla ilk Türkiye Jokey Kulübü’nün hipodromlarda düzenlediği 2-3 km’lik hız koşuları akla geliyor. Atlı Dayanıklılık Yarışması tam tersine maraton koşuları gibi uzun mesafe koşular şeklinde gerçekleşiyor ve bu yarışmada Atın ve Binicinin sağlığı, güvenliği ve kondisyonu esas alınıyor.

Binicilik Federasyonu Isparta İl Temsilcisi ve Ulusal Binicilik Antrenörü Ümit Yeter, "Isparta ve Gölcük'ü tanıtmak ve binicilik sporunun da tanıtımı açısından önemli bir organizasyon. İkincisi düzenlenen bu yarışı her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Isparta'dan 9 sporcunun ter dökeceği müsabakalarda, Türkiye'nin çeşitli illerinden 30 sporcu yarışacak. Endurans denilen sporun yapılacağı müsabakalar kapsamında ayrıca, 20 sporcu da lisans sınavına girerek, Türkiye Binicilik Federasyonu binicisi olmaya hak kazanacaklar. Bu organizasyona emeği geçen başta Vali Şehmus Günaydın başta olmak üzere, kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Gerçekleştirilecek yarışta dereceye giren atların 2018 Balkan Şampiyonalarına ve Milli Takım seçmelerine gidecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, büyük organizasyona tüm Isparta halkını davet etti.

 

 

 

 

Bu haber 575 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...