Türk-Alman ilişkileri nereye gidiyor Konulu Konferans

16 Ekim 2017 18:06

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, “Türk-Alman İlişkileri Nereye Gidiyor” konulu konferans ile Almanya Aşağı Saksonya Eyaletinin en genç milletvekili Mustafa Erkan’ı öğrencilerle bir araya getirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Murat Okçu, ”Sizler dijital çağın çocuklarısınız ve günümüzde dijital çağın çocuklarını böyle salonlara toplamak zordur. Sizleri burada görmek çok güzel. Ülkemizin de gündeminde olan konuları bugün Mustafa Erkan’dan dinleyeceğiz. Etkinliğin verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Mustafa Erkan sözlerine “Her ne kadar Almanya’da doğup büyümüş olsam da hiçbir zaman benliğimi kaybetmedim. Farklı ülkelerden gelen birçok insanla birlikte yaşadım. Bizler renkli, bol toleranslı bir Avrupa modelinde yaşadık. Farklı kültürler bize her zaman zenginlik ve güzellik kazandırdı. Biz de hiçbir zaman nereden geldiğimizi unutmadık. Bugün bizler işçi çocukları olarak artık Almanya’da sadece işçi sınıfını oluşturmuyoruz. Her birimiz birçok farklı düzeyde görevlerde yer almaya başladık. Birçoğumuz doktor, öğretmen, hukukçu, işveren ve hatta politikacı olarak yerimizi aldık. Bizler Almanya’nın önemli bir parçasıyız” dedi.

İki toplum arasındaki bağı sağlam tutmanın iki toplumunda görevi olduğunu belirten Mustafa Erkan  “Geçmişten gelen bu bağı iyi veya kötü günde canlı tutabilmek görevimizdir. Bugün ve gelecekte birbirimizi önemseyelim ve saygı çerçevesinde ilişkilerimizi sürdürelim” diyerek öğrencilere, “Sizler Türkiye’nin umudu ve ışığısınız. Sizlerden tek ricam kendinize bir hedef belirleyin ve yılmadan azimle çalışıp emin adımlar ilerleyiniz” tavsiyelerinde bulundu.

 

Bu haber 472 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...