Yalvaç’ta 1400 aileye yakacak yardımı

16 Ekim 2017 18:09

Başbakanlık SYDV tarafından bu yıl Yalvaç genelinde 1400 aileye 2 bin 200 ton kömür dağıtımı yapıldı.

Sosyal devletçilik anlayışı ile yıllardır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ailelere yapılan yakacak yardımı bu yılda devam ediyor. Yalvaç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı daha önceden muhtaçlıkları belgelenen 1400 aileye kömür dağıtımlarına başladı.

Yalvaç Kaymakamlığı’na bu yıl 2 bin 200 ton kömür gönderildiği ve kömürlerin belirlenen plan dahilinde sahiplerine ulaştırılmaya başlandığı haber verildi. Her aileye 1 buçuk ton kömür dağıtıldığını belirten yetkililer bu yılki dağıtılan kömürlerin 4800 kalorili yıkanmış Soma kömürü olduğunu ifade ettiler.

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

Kömür yardımından faydalanan vatandaşlar, “Devlet olmasa kış nasıl geçer bilmiyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu yardım sayesinde bizlerde herkes gibi yuvamızda kışın sıcacık durabiliyoruz” sözleri ile memnuniyetliklerini ifade ettiler.

MÜTEVELLİ HEYETİ BELİRLİYOR

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından muhtaç ailelere yapılacak olan yardımlar Kaymakam Başkanlığında toplanan Mütevelli Heyet tarafından belirleniyor. Heyet, Vakıfa yardım için başvuran ailelerin mal varlıklarını araştırırken yaşadıkları yere kadar giderek durumlarını gözlemliyor ve gerçekten yardıma ihtiyacı olup olmadığını tespit ettikten sonra ne kadar yardım yapılacağını, ne yardımı yapılması gerektiğine karar vererek işlemi sonuçlandırıyor.

Yardım yapılan kişi ya da aileler hakkında Vakıfta bir dosya oluşturularak sürekli sosyal durumu takip ediliyor. Çalışabilecek durumda olanlara ise yine Vakıf kanalıyla kredi temin edilerek iş kurması sağlanmaya devam ediliyor.

 

 

Bu haber 516 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...