Doç. Dr. Yavuz Dizdar Isparta’da konferans verdi

17 Ekim 2017 18:17

Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde ‘Doğal ve Sağlıklı Beslenmesinin Önemi’ konulu konferans veren Doç. Dr. Yavuz Dizdar, “Başkan köylüyü, şehirdeki tüketiciyle buluşturmak istiyor. Siz zaten köylünün aldığı doğal ürünü yerseniz bu zaten sağlıkla sonuçlanacak, köylünün de bundan bir kazancı olacak. Başkan, kimsenin yapmadığını yapıyor. Bugüne kadar hep aracılı bir sistemle çarık, çürük, uyduruktan ürünleri şehre gönderen sistemi kırmaya çalışıyor. Eğer bunu başarabilirse Türkiye’de ilk olur” dedi.

Isparta Belediyesinin Gökkubbe Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlediği Doğal ve Sağlıklı Ürün Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Ziyaretçi akınına uğrayan ve Isparta’nın çeşitli köylerinden toplanarak Ispartalılarla buluşturulan doğal ürünler vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. Doğal ve Sağlıklı Ürün Günlerinin ikinci gününde ise Doç. Dr. Yavuz Dizdar tarafından ‘Doğal ve Sağlıklı Beslenmesinin Önemi’ konulu konferans düzenlendi. 

Türkiye’nin yakından tanıdığı ve halen  İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Doç. Dr. Yavuz Dizdar, Gökkubbe’de yüzlerce kişinin katıldığı konferansında önemli mesajlar verdi. Dizdar, konferansı öncesinde yaptığı değerlendirmede, “Başkan ne yapmak istiyor. Köylüyü, şehirdeki tüketiciyle buluşturmak istiyor, bu önemli. Çünkü siz zaten köylünün aldığı doğal ürünü yerseniz bu zaten sağlıkla sonuçlanacak, ama köylünün de bundan bir kazancı olacak. Dolayısıyla köyler dolu kalacak, boşalmayacak, şehre göç olmayacak. Hepsi sonuçta bir kazançla sonuçlanacak. Ne yapıyor Başkan. Kimsenin yapmadığını yapıyor. Yani bugüne kadar hep aracılı bir sistemle çarık, çürük, uyduruktan ürünleri şehre gönderen sistemi kırmaya çalışıyor. Eğer bunu başarabilirse Türkiye’de ilk olur. Başarırsa insanlar hem doğru, düzgün ürün yer hem de köylü halinden memnun hale gelir. Şu anda çok iyi bir adım atılmış durumda” dedi.

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yavuz Dizdar, konferansında ise süt ve süt ürünleri başta olmak üzere ambalajlı ürünlere dikkat çekti. Sütü açık almayı ve evde yoğurt yapmayı teşvik eden Dizdar, “Milleti hazır yoğurda alıştırdılar, kimse evinde yoğurt yapmaz oldu” dedi. Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, sağlıklı ürünler ile ilgili bilgiler veren Dizdar, çocukların meyve tüketimi gerçekleştirmesini önerdi, bunu yaparken de ilaçsız meyve olmasının önemini aktardı. Konferansında ayrıca endüstriyel tavuk ve piliç üretimi, kesimi ve tüketimi noktasında da bilgiler aktaran Dizdar, Isparta’da üreticinin doğal ortamda ürettiği yumurtayı satmakta zorlandığına dikkat çekerek, “Bir şeyin değerini vermezseniz hakkını alamazsınız” derken, eskiye dönme zorunluluğundan bahsetti.

Endüstriyel üretimde hiçbir şeyin atılmadığını, her şeyin değerlendirilerek pazara sunulduğuna dikkat çeken Dizdar, son olarak takviye gıdalar üretildiğini ve insanlarında bunun peşinde olduğuna atıfta bulunarak, film ve reklamlarla bir algı oluşturulmaya çalışıldığına değindi.

Konferansın ardından Doç. Dr. Yavuz Dizdar’a teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Doğal ve Sağlıklı Ürün Günlerinin gelecek senelerde daha da genişletilerek devam ettirileceğini söyledi. Günaydın, “Güneş Isparta’dan yeniden doğsun istiyoruz. Bu mücadeleyi Isparta’dan başlattık, ülkemiz ile birlikte verelim istiyoruz. Köylerimizle, şehrimizi birleştirmek istiyoruz. Bu konuya herkesin önem vermesini diliyorum ve önce sağlık diyorum” görüşlerinde bulundu. 

 

 

Bu haber 483 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...