"I. Uluslararası 11. Ulusal Sağlık Ve Hastane İdaresi Kongresi Trabzonda gerçekleştirildi

18 Ekim 2017 18:28

Ulusal ve uluslararası alanda sağlık yönetimi alanında bilimsel çalışma yapan araştırmacıları bir araya getiren “1. Uluslararası 11. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi” Gümüşhane ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle Trabzon’da gerçekleştirildi.

13- 15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen, dünyada ve Türkiye’de sağlık yönetimi alanında ortaya çıkan gelişmeleri bilimsel bir bakış açısıyla ele alan, araştırmacıların birbirinden değerli çalışmalarını paylaştığı kongreye, Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ile farklı bölümlerden katılan 30 bilim insanı, sunduğu 37 farklı bildiri ile damgasını vurdu.

Üniversitemiz Sağlık Yönetimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Vahit Yiğit ile Araştırma Görevlisi Selin Eroymak’ın  “Alzheimer Hastalığının Maliyet Etkililik Analizi” adlı bildirisi, Prof. Dr. Ramazan Erdem ile Arş. Gör. Dilruba İzgüden’in “Hastane Çalışanlarında Acının Dönüştürücü Gücünün Yaşama Doyumu Üzerine Etkisi” adlı çalışması, 250 bildiri içerisinde seçilen en iyi on bildiri arasında yer alarak “Prof. Dr. Adil Artukoğlu En İyi Bildiri Ödülü”ne layık görüldü.

Kongrede sağlık yönetimi alanında yapılan bilimsel çalışmaların niteliğini artırmak amacıyla Prof. Dr. Ramazan Erdem tarafından “Bilimsel Çalışmalarda Eleştirel Perspektif, Kavramsallaştırma ve Özgünlük” başlıklı bir kurs programı da yapılarak katılımcılara sertifikaları verildi.

Bu haber 509 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...