MÜSİAD, uçak sefer saatlerinin değişmesi için girişimde bulundu

19 Ekim 2017 18:15

Haftanın 7 günü İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 12:00'da kalkıp Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inen,  Isparta'dan da 15:30'da İstanbul'a dönüş yapan THY uçağının sefer saatlerinin erkene alınması isteniyor. Bu yönde MÜSİAD Isparta  şube yönetimi, Genel Merkez bünyesinde girişimlerde bulundu  Konuyla ilgili  MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu ve  Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici tarafından basın toplantısı düzenlendi.  Isparta MÜİSAD yönetimi olarak yeni Genel Başkanları Abdurrahman Kaan'ı  ziyaret ettiklerini aktaran Özkutlu,  Burdur MÜSİAD'la yapılan istişareler sonrası,   uçak seferi saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunda öneri sunduklarını söyledi.

Özkutlu, "Bizim önerimiz mevcut uçuşun korunarak, sabah erken saatte Isparta'dan Ankara aktarmalı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inilmesi, akşamda geç saatte İstanbul'dan Ankara aktarmalı Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inişi içeriyor.  Önerimizi sunarken mevcut uçuşların saatinin çok uygun olmamasına rağmen uçakların yüzde 85 üzerinde dolulukla yapılması çok önemli pay oluşturuyor. Gerekli bilgileri aktardık. Önümüzdeki planlama dönemine alınması noktasında gerekli  girişimleri yapıyoruz. Bu havalimanı Isparta'yı değil, Burdur  ve Afyonkarahisar'ın ilçelerini ilgilendiriyor.  Tabi Ankara merkez noktada. Ulaşım bir çok yere çok kolay. Sadece İstanbul merkezli düşünmeyelim. Gaziantep' ede Van'a da rahatlıkla gidebiliyorsunuz. Bununla ilgili Genel Başkanımız gerekli çalışmayı yapacak. Böyle bir hizmeti  Isparta Burdur'a kazandırmaya planlıyoruz" dedi.

Burdur MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Ekici de  havalimanlarının çok önemli olduğunu Türkiye'nin gelişimi ve değişim sürecinde havalimanlarının çoğaldığını belirten Ekici, "Uçakla yolculuk yapmak sadece elit kesimlerin kullandığı bir yoldu. Ancak son yıllarda öğrencisi, memuru da kullanabilecek vaziyete geldi. Bu imkanlardan Burdur ve Isparta, havalimanı olmasına rağmen sadece İstanbul'la seferler sınırlı kalıyor.  Kalkış saatleri,  İstanbul'a iş için gidecekler için rantabl  değil. Buna rağmen yüzde 85 dolulukla uçuşlar gerçekleşiyor.  Dolayısıyla sefer saatlerinin değiştirilmesini istiyoruz. Olması gereken hatta gecikmiş bir konu. Geciksek de bir yerden başlamak gerek dedik. Bu çalışmayı destekliyoruz" dedi.

MÜSİAD Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici ise, “Havaalanı tabi ki çok önemli. Son yıllarda ülkemizin geçirdiği gelişim sonrasında havaalanı ve uçak seferleri ciddi anlamda çoğaldı. Havaalanları önceden Türkiye’nin belli başlı elit kesiminin kullandığı bir yoldu. Ancak son yıllarda öğrencisi, işçisi, memuru uçakla seyahat eder hale geldi. Fakat Süleyman Demirel Havalimanından Burdur ve Isparta’nın sadece İstanbul’a seyahat ederken faydalanabiliyor olması, kalkış saatlerinin İstanbul’a iş için gidecek insanlar için uygun olmamasına rağmen %85 dolulukla uçuş yapılıyor olması ek seferler gerektiğini ortaya koyuyor. Bu noktada Isparta MÜSİAD başkanımız bir çalışma yaparak yola çıktı. Bizde Burdur MÜSİAD olarak bunu destekliyoruz” diyerek ek uçak seferi talebi dile getirdi.

MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Özkutlu son dönem katıldıkları etkinlikler hakkında da bilgi vererek “Konya şubemiz tarafından düzenlenen ‘Maziden atiye kervan’  programına katılarak Isparta’yı tanıtan ürünleri götürerek tanıtım yaptık. 6-7 Ekim tarihlerinde Aksaray şubemizin organizasyonu ile Genel İdare Kurulu düzenlendi. Burada ana tema gıda, tarım ve hayvancılıktı. Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan yardımcımız Mehmet Danış bey katıldı. Biz toplantıda Isparta’nın tarım alanında beklentilerini aktaran bir sunum yaptık. Hazırladığımız raporda ilimizin tarım üretiminde pek çok konuda Türkiye hatta dünya birincisi olduğunu belirterek, elmaya ihracat desteği, yağlık gül üretiminde fark ödemesi desteği, yağlık gül gençleştirme budaması tazminatı taleplerimizi dile getirdik. Ayrıca malak ve manda desteği kapsamına Isparta’nın da alınması gerektiğini belirttik. Sayın bakan yardımcımız bu konuları inceleyeceğini ve belli bir program dahilinde taleplerin karşılanacğını söyledi. Bunun ardından 11-12 Ekim tarihlerinde MÜSİAD Vizyoner’17  programına katıldık. Buradaki panel ve torumlar youtube kanalı üzerinden yayınlandı. Bu programların izlenmesi faydalı olacaktır. Yani son bir ay içinde yoğun bir program geçirdik” diye konuştu.

 

 

Bu haber 581 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...