Sürücülere elma dağıttılar

20 Ekim 2017 18:20

Eğirdir'den geçen araçlar, dünyanın en kaliteli elmasının tadına bakma imkanı buldu.  Türkiye'nin elma bahçesi olarak nitelendirilen ve yılda 600 bin ton elma üretiminin gerçekleştirildiği Isparta'nın Eğirdir İlçesinde 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla yapılan programın ardından elmanın tanıtımını yapmak amacıyla ilçe protokolü ve muhtarlar tarafından sürücülere elma dağıtımı yapıldı.

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Sakin Şehir Eğirdir'de yapılan kutlama programının ardından Mahalle ve Köy Muhtarları Protokolle birlikte İlçe Tanıtımı  kapsamında Isparta- Konya Karayolu üzerinde sürücülere elma ikramında bulundu.

Çınaraltı Meydanı Atatürk Anıtında yapılan kutlama programına ; Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Siyasi Parti Başkanları, 28 Köy Muhtarı, 29 Mahalle ve Belde muhtarı olmak üzere toplam 57 muhtar katıldı. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bugün saat 10.00’da Mahalle Muhtarlarını temsilen Yeşilada Mahallesi Muhtarı Şükriye Kılınç, Menderes mahallesi Muhtarı Murat Gürdağ  ve Yeni Mahalle Muhtarı Özer Öztürk Köyleri temsilen Balkırı Köyü  Muhtarı Hüseyin İnce, Tepeli Köyü Muhtarı Mehmet Şahan, Çayköy Muhtarı Emrah Özkan Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Çelenklerin sunumunu müteakip devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Demokrasi Şehitleri ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi. Buradaki tören, bütün muhtarlarımız ile protokolün birlikte günde 6 bin ila 20 bina aracın geçtiği Isparta- Konya Karayolu üzerinde İlçenin ve Eğirdir Elmasının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla sürücülere elma ikramında bulundular.

Cittaslow (Sakin Şehir) tabelası önünde yapılan dağıtım töreninde araçlar tek tek durduruldu, Kaymakam Akdaş, Başkan Şengöl, ilçe protokolü ve muhtarlar araç sürücülerine Eğirdir Belediyesi logolu kağıt torbalar içinde bulunan dünyanın en kaliteli elmasını dağıttı. SDÜ Eğirdir MYO Turizm bölümü öğrencilerinin de dağıtıma katkı yaptığı programda oradan geçen turistler de elmadan nasibini aldı. 

Bu haber 456 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...