Vali Günaydın Mustafa Seyfi bebek için destek istedi

21 Ekim 2017 12:45

Vali Şehmus Günaydın, Isparta'da, ilik nakli bekleyen 4,5 aylık Mustafa Seyfi bebeğin sağlığına kavuşması için de muhtarlardan destek istedi.

Mustafa Seyfi bebeğin annesinin kendilerine durumu izah ettiğini ve gerekli birimlere talimat verdiklerini dile getiren Günaydın, şöyle devam etti:

"Bebeğimizin ilik nakline ihtiyacı var. Uygun iliği bulamadığımız takdirde çok sıkıntılı bir yıl bekliyor bizi. Çok hızlı hareket etmek zorundayız. Bugün bu çocuğumuz için el ele verelim ve başlattığımız kampanyaya herkes bütün gücüyle destek versin. Muhtarlarımız her gün bir vatandaşımızı ikna ederek, Kızılay standlarına gidebilir. 10-15 dakikalık çok basit bir operasyon. Çok sıkıntılı süreç değil, ilik veren vatandaşlarımız çok sıkıntıya girmiyor. Eğer ilik uyarsa 10-15 dakikalık işlem ve bir günde kontrol amaçlı hastanede kalıyor. 4,5 aylık bir bebeğin hayatı söz konusu. Gelin hep beraber bugün başlayalım. Biz her gün bir arkadaşımızı ikna edelim. Isparta olarak bebeğimiz için el ele verelim ve bu işi beraber başaralım. Duyarlı kurumlarımızda çalışma başlattı. Bunu sürekli gündemde tutmamız gerekiyor."

Günaydın, kış aylarında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını belirterek, sorunların çözümü için çok hızlı bir şekilde harekete geçeceklerini kaydetti.

 

 

Bu haber 537 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...