Dünya Barış Koşusu Meşalesi Eğirdir’de yakıldı

24 Ekim 2017 18:02

140'dan fazla ülke, binlerce gönüllü insanın meşale taşıdığı sıra dışı bir etkinlik olarak bilinen Dünya Barış Koşusu Atletleri Eğirdir'e geldi.  Start’ın Eğirdir'den verildiği 23-27 Ekim 2017 tarihlerinde Türkiye'de 4 ilde yapılacak olan Dünya Barış Koşusu (Peace Run) Isparta, Burdur, Denizli'den devam ederek Muğla Dalaman'da sona erecek.

Dünya Barış Koşusu meşalesini taşıyan Olimpiyat Atletleri, Eğirdir'de öğrencilerle vakit geçirdikten sonra barış ağacı diktiler ve memnuniyetlerini "Bundan İyisi Eğirdir Elması" diyerek Sakin Şehir Eğirdir'den ayrıldılar.

"Kalpten kalbe meşale ile" sloganıyla yol çıkan 8 ayrı ülkeden gelen atletler, dünya barı koşusu meşalesini Eğirdir'de protokole ve öğrencilere de taşıttı. Meşaleyi eline alan Dünya Barışı üzerine dilekte bulundu. Sabah saatlerinde Belediye önünde Başkan Ömer Şengöl ve öğrenciler tarafından karşılanan atletlere yeşil çay ve Eğirdir Elması ikramında bulunuldu. Atletler, Dünya Barış Koşusu adına Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e teşekkür belgesi sundular. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Organizasyon, bize teşekkür belgesi verecekler ve ellerinde yaptıkları orijinal bir fotoğrafı hediye etiler. Hepiniz adına alıyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Muazzez Yaşar Şapçı İlkokuluna geçen Dünya Barış Koşusu atletleri, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynayıp, şarkılar söylediler. Okulda öğrencilere meşaleyi tek tek vererek dünya barışı üzerine dilek tutmalarını istediler. Okul programı sonrası, Kale arkasında göl kenarında barış ağacı dikimi gerçekleştirildi. Programa, Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karasakal, İlçe Jandarma Komutanı Bayram Yıldırım, İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürü Vekili Günnur Şahin, Muazzez Yaşar Şapçı İlkokulu Müdürü Abdurrahim Demirbağ ve Müdür Yardımcısı Hatice Tunç ile öğrenciler eşlik etti.

Dünya Barış Koşusu Atletleri Eğirdir'den ayrılmadan önce, "Bundan İyisi Eğirdir Elması" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler, Cittaslow Eğirdir tabelasının başında fotoğraf çekildikten sonra Isparta'ya doğru koşarak ilçeden ayrıldılar.

 

Bu haber 512 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...