3. Turizm Şurası 1-3 Kasım’da Ankara’da

25 Ekim 2017 18:03

Eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağındaki ülkelerden biri olan Türkiye’nin uluslararası rekabet ortamında imaj ve marka değerini yükseltmek için gerekli stratejileri belirlemek amacıyla, bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Turizm Şûrası 1 – 3 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Konu ile ilgili olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Dünya genelinde turizm sektörünün talep ve ihtiyaçları ile siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik alanlardaki gelişmeler her geçen gün değişmektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, turizm sektörünün mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi hedefiyle 3. Turizm Şûrası’nın düzenlenmesine karar verilmiştir.

20-22 Ekim 1998 tarihlerinde; “ulusal ekonominin önemli bir dalı durumuna gelen Türk turizminin yapısının yurtta ve dünyada değişen ve gelişen olaylar ışığında daha ileriye götürülmesi için gerekli önlemleri saptamak ve turizm politikası ile ilgili görüşleri belirlemek” amacıyla 1. Turizm Şûrası, 12-14 Nisan 2002 tarihlerinde; turizm sektörüne ivme kazandırmak ve yeni bir atılım dönemi başlatmak amacıyla 2. Turizm Şûrası düzenlenmiştir.

2002 yılından günümüze kadar olan süreçte yaşanan küresel, bölgesel ve yerel gelişmeler, ülkemiz turizm sektöründe yeni açılımları, yeni vizyonları, kalıcı ve sürdürülebilir politikaların belirlenmesini, yeni bir gelecek anlayışı ve planlamasını zorunlu kılmaktadır. Bu amaçla, kamu kurum ve kuruluşları, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, turizm sektörü ve akademik camianın katılımı ile güncel görüş ve önerilerin paylaşılacağı yeni bir şûra düzenlenmesi iradesi ortaya çıkmıştır.

Eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağındaki ülkelerden biri olan Türkiye’nin uluslararası rekabet ortamında imaj ve marka değerini yükseltmek için gerekli stratejileri belirlemek amacıyla, kamu kurum ve kuruluşları, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, turizm sektörü ve akademik camianın katılımı ile 01-03 Kasım 2017 tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Ankara’da “3. Turizm Şûrası” düzenlenecektir.

Çevreye duyarlı, dünya gerçekleri ile uyumlu, turizm sektörünün taleplerini cevaplandırabilecek sürdürülebilir turizm politikalarının tartışılması ile turizm sektöründeki yeni trendleri yakalayacak geleceğe yönelik öngörü ve politikaların değerlendirilebilmesi için 3. Turizm Şûrası kapsamında Gastronomiden turizm eğitimine kadar birçok konunun değerlendirileceği Şûra için, aralarında sektör temsilcileri, akademisyenler ve konuyla ilgili uzmanların bulunduğu 325 üyeden, 13 farklı konuda 13 Komisyon oluşturulmuştur:           

1.            Turizm Politikaları

2.            Turizmde Örgütlenme ve Destinasyon Yönetimi

3.            Turizmde Ürün Çeşitliliği ve Sürdürülebilirlik

4.            Çevre-Planlama-Altyapı

5.            Yatırım-Teşvik-Finansman

6.            Konaklama Sektörü

7.            Seyahat Acentacılığı ve Ulaşım

8.            Tanıtma ve Pazarlama

9.            Dijital Turizm ve İnovasyon

10.          Turizm Eğitimi, İstihdamı ve Turist Rehberliği

11.          Yerel Yönetimler ve Turizm

12.          İç Turizm

13.          Gastronomi Turizmi

Oluşturulan komisyon Öneri ve destekleriyle sektör temsilcilerinin yüzde 90’ının katkı sağladığı Şûra'nın hazırlık çalışmaları boyunca komisyon üyelerince toplamda 750 sayfalık öneri metni, 150 sayfalık çalışma raporu hazırlanmış,  170 tebliğ başvurusu yapılmıştır”.

 

Bu haber 431 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...