Kurumsal Dış Değerlendirme Programı Saha Ziyaretleri sonlandı

25 Ekim 2017 18:04

Yükseköğretim Kalite Kurulunca çeşitli yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idarî hizmetlerinin iç ve dış kalite güvencesi esaslarına yönelik hazırlanan Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında yürütülen ön ziyaret ve saha ziyaretleri başladı.

Program çerçevesinde 19 Ekim Perşembe günü Üniversitemize gelen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Barış Özerdem, İzmir Katip çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Akbaş, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Sabri Kemahli, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Durak Batıgün, Dokuz Eylül Üniversitesi idari personeli Fikret Fidan’ın oluşturduğu Dış Değerlendirme Komisyonu Ekibi, faaliyetlerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı ziyaret ederek başladı.

Önce Üniversitemiz Kalite Komisyonu akabinde de Senato ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Dış Değerlendirme Komisyonu Ekibi, birimler itibariyle yürütülen kalite çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Üniversitemizde büyük bir alanı kapsayan Doğu ve Batı Yerleşkesini gezen heyet, ilgili birimlere ziyarette bulundu.

Cumartesi günü İslamköy ve Eğirdir’de de bulunan değerlendiriciler, Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunu ziyaret ettiler.

Pazar günü ise, Üniversitemiz Öğrenci Konseyi temsilcileri, öğrenci topluluklarının temsilcileri ve Aşçılık ile Hemşirelik bölümü öğrenci temsilcileri ile buluştu. Değerlendirme takımı Pazar akşamı ise dış paydaşlarımızla toplantı gerçekleştirdi.

Bugün Teknoloji, Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler ile Fen-Edebiyat fakülteleri ile Yalvaç Büyükkutlu ve Isparta Meslek Yüksekokulu ile birlikte tüm enstitülerimizi ziyaret eden değerlendiriciler, dekanlar, müdürler, akademik- idari personel ve öğrencilerle bir araya geliyorlar.

Program kapsamında yarın da tüm daire başkanları ve bir grup idari personelle görüşmeyi planlayan komisyon ekibi ayrıca Uluslarası İlişkiler, Eğitim-Öğretim, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlükleri, Kariyer Merkezi yanında CAD-CAM, Deneysel Gözlemsel, Tarım, Yenilenebilir Enerji, Hidrojen, Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlerimiz ile görüşecekler. Ayrıca, Teknoloji, Transfer Ofisi, Endülüs, Sürekli Eğitim,  ve TÖMER merkezi müdürleri ile de ziyaret gerçekleştirecekler.

Çarşamba günü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya bir çıkış bildirimi ile ziyaretlerini tamamlayacaklardır.

25 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edecek olan dış değerlendirme süreci saha ziyaretleri sonucunda oluşturulan çıkış bildirimi üniversitemize verileceği gibi Yükseköğretim Kalite Komisyonu tarafından görüşüldükten sonra http://kalite.yok.gov.tr internet adresinden de yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılacak.

 

Bu haber 448 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...