EĞİRDİR’DE MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

25 Ekim 2017 18:06

Köy muhtarlarının ve daire amirlerinin Kaymakam Abdullah AKDAŞ başkanlığında toplanarak köyleriyle alakalı sorun ve taleplerin görüşüldüğü Köy Muhtarları Toplantısı, 23 Ekim Pazartesi akşamı Nafiz Yürekli Uygulama Otelinde verilen yemekle gerçekleşti.

Çay Köyü Muhtarı Emrah ÖZKAN’ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemek ve toplantıya Kaymakam Abdullah AKDAŞ’ın yanı sıra Belediye Başkanı Ömer ŞENGÖL, AK Parti İlçe Başkanı Veli GÖK, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet SERT, İlçe Emniyet Müdürü İsmail KARASAKAL, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Bayram YILDIRIM, daire müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

Yemekten sonra salonda bulunanlara kısa bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Abdullah AKDAŞ, ev sahipliğinden dolayı Çay Köyü Muhtarı Emrah ÖZKAN’a teşekkür ederek aylık yapılan bu toplantının, sorunların paylaşılması ve çözümü noktasında önemli bir misyonu olduğunu belirtti.

 - TALEPLER SÜREKLİ TAKİPTE...

İlçe merkez ve köylerle alakalı taleplerin Kaymakamlık İş Takip Programı sayesinde sürekli takip edildiğini ifade eden Kaymakam AKDAŞ, yeri geldiğinde bir talep için ilgili il müdürlüğüne defalarca yazı yazdıklarını belirtti.

Konuşmasının ardından kurum amirlerine söz veren Kaymakam Abdullah AKDAŞ, köylerle alakalı duyuru ve bilgilendirmelerin muhtarlara iletilmesini istedi.

 - POSTA İÇİN YETKİLİ GÖREVLENDİRİLSİN...

İlk olarak söz alan PTT İlçe Müdürü Ali AKGÜL; belirli günlerde postaların köylere iletildiğini, özellikle tebligatların ulaştırılamaması durumunda mahkemelerde gecikmeler yaşandığını belirterek, bu postaların ulaştırılamaması durumunda muhtar veya yetkilendirdiği kişilerce PTT’den alınmasını istedi.

- AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETE BAŞLADI

Ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Kadriye KOCAOĞLU, müdürlüğün Eğirdir’de faaliyete başladığını; korunmaya muhtaç çocuklar, evde bakım hizmeti, aile rehberlik ve danışmanlık hizmeti, yaşlı ve engelli kurum bakımı, sosyo ekonomik destek, doğum yardımı, aile eğitim programı gibi hizmetler için muhtarların köylerinde yaşayan sosyal açıdan problemli vatandaşları kendilerine bildirmesini istedi.

- ALO 183 SOSYAL DESTEK HATTI

KOCAOĞLU’nun konuşmasının ardından muhtarlara uyarılarda bulunan Kaymakam Abdullah AKDAŞ, alo 183 sosyal destek hattının köylerde duyurulmasını isteyerek, yardıma muhtaç ve şiddet gören dezavantajlı kişiler olması halinde bildirim yapılmamasının; hem hukuken hem de vicdanen sorumluluğu bulunduğunun altını çizdi.

 - 2B ARAZİLERİN SATIŞI İÇİN BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Kaymakam AKDAŞ’ın ardından söz alan İlçe Mal Müdürü Fikret TEPE; 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı ile ilgili başvuru süresinin 7 Eylül itibariyle 6 ay uzatıldığını belirtti. Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin zamanında başvuruda bulunmayanlara da 1 yıl ek süre tanındığını belirten TEPE, köylerde vatandaşlara bu konular hakkında bilgilendirme yapılmasını istedi.

 - EHLİYET VE PASAPORT BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KİŞİLER ACELE ETSİN...

Mal Müdürü Fikret TEPE’nin ardından söz alan İlçe Emniyet Müdürü İsmail KARASAKAL, Aralık sonu itibariyle Pasaport ve Ehliyet başvurularının nüfus müdürlüklerine devredileceğini hatırlatarak; geçiş sürecinde yaşanması muhtemel yığılmanın önüne geçebilmek için özellikle acelesi olan vatandaşlarımızın Aralık ayı sonuna kadar Ehliyet ve Pasaport başvurularını tamamlamasını istedi.

Daire amirlerinin konuşmasının ardından muhtarlara söz veren Kaymakam Abdullah AKDAŞ, talep ve sorunları dinleyerek ilgili daire müdürlerine gerekli talimatları verdi.

Köyler açısından verimli bir yıl geçirdiklerini belirten Kaymakam AKDAŞ; köylerde birçok proje yapıldığını ve devam eden birçok projenin olduğunu belirtti.

Toplantı, bir sonraki toplantının Eyüpler Köyü Muhtarı Tahir İNCE’nin ev sahipliğinde yapılması kararlaştırılarak sona erdi.

 

Bu haber 434 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...