EGİAD 48 Girişimciye Sertifikalarını Dağıttı

25 Ekim 2017 18:07

Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) KOSGEB ve İş-Kur işbirliği çerçevesinde düzenlenen protokol kapsamında EGİAD tarafından Eğirdir’de 3’cü Girişimcilik kursu açan ve kursu tamamlayan kursiyerler için Sertifika Töreni düzenlendi.

Kursu başarıyla tamamlayan 48 kursiyere sertifikaları protokol tarafından takdim edildi.                

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM) toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine; Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çelik, KOSGEB Müdür V. Tolga Uğur, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat Yalkın, Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf Öngün, Eğirdir SAREM Müdürü Şakir Çınar ve  kursiyerler katıldılar.

Sertifika töreninde kısa bir açılış konuşması yapan Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Osman Gök, 3’ncü girişimcilik kursunu başarıyla tamamladıklarını, 48 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını bildirerek, 4’üncüsü açılacak olan kursa 30 kişinin başvuru yaptığını ifade etti. Gök, “inşallah hep beraber sizlerin de desteğiyle ilimizde, ilçemizde, ülkemizde güzel projelere imza atarız” diyerek konuşmalarını tamamladı.

KOSGEB Müdür V. ve KOBİ Uzmanı Tolga Uğur ise girişimcilik konusunda kursiyerlere bilgiler verdi.  Uğur, şunları söyledi: “Eğitimlerinizi tamamladınız. Bundan sonraki yapacağınız işi bizlere KOBGEB’e iş yeri açma konusunda başvuru yapabilirsiniz. Artık girişimci adayı olmaktan ziyade girişimcisiniz. KOSGEB veri tabanlarına kayıt işlemlerinden sonra iş planına doldurma aşamasına geçerek müdürlüğümüze başvuru yapabilirsiniz. Bu aşamada dikkat edeceğiniz ince detaylar olabilir. Takıldığınız, tereddüt de kaldığınız yerler olabilir. Bu konuda bizleri aramaktan çekinmeyin. Bizim yönlendirmemiz önemli. Bu konularda  girişimcilerimizin mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Girişimcilerimize elimizden gelen inisiyatifi kullanıyoruz. Bizlere gelemiyorsanız bile mutlaka telefonla ulaşabilirsiniz. İş planlarınızı doldurduktan sonra bizlere getiriyorsunuz. Sizler yapmak istediğiniz işi bizlere anlatıyorsunuz. İş planlarınızı biz değerlendiriyoruz. Bir kurul oluşturup o kurulda değerlendiriyoruz” dedi.

AYAĞI YERE BASMAYAN PROJEYE DESTEK YOK...

  Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş; “Türkiye artık bir proje cennetine dönüştü. Artık projeler havada uçuşuyor. Herkesin kafasında; AB projelerinden bir şey alabilir miyim? Hibe alabilir miyim? IPART programından nasıl faydalanabilirim ve hibe ne kadar alabilirim? Kafaları bu sorularla dolu vaziyette. Ama şunu iyi bilmek gerekiyor: Ayağı yere basmayan hiçbir projeye devlet destek vermiyor” dedi.

Akdaş; “…Eğer istenirse devletimizin her türlü desteği isteyen vatandaşımızın yanında, arkasında. TKDK’dan BAKA’ya, Bakanlıklar’dan, AB’ye varıncaya kadar destek veriyor. Burada önemli olan, ne istediğimizi bilmemiz lazım. Girişimcilik kursunu KOSGEB, Türkiye çapında her yerde açıyor. İş-Kur da destek oluyor ama, bu tür şeyler organizasyonlarla, çabalarla oldu. Eğirdir’de bugün girişimcilik kursunun 3’ncüsü düzenleniyor. Bu arkadaşların emekleri ile oldu. Arkadaşlarımız KOSGEB’in yolunu, yöntemini gittiler öğrendiler ve biz de açmak istiyoruz dediler. Böyle bir eğitimin 3’ncüsünü mezun ederek böyle bir emeği vererek ilçemize kazandırdılar. Dernek marifetiyle diğer ilçelerden öndeyiz. Bunlar emekle, çabayla nasıl, neyi yapacağız bilmekle oldu. Aynı şekilde mezun olan arkadaşlarımız da yapacakları işi girişimcilikle ilgili alt yapıyı öğrendiler ama, buna finans desteğini, nereden alacaklarını araştıracaklar. Bunu iyi öğrenecekler, boşuna kürek çekmiş olmayacaklar” dedi.

Türkiye’nin artık bir proje cennetine dönüştüğünü konuşmalarında ifade eden Kaymakam Akdaş, “Türkiye artık bir proje cennetine dönüştü. Artık projeler havada uçuşuyor. Herkesin kafasında; AB projelerinden bir şey alabilir miyim? Hibe alabilir miyim? IPART programından nasıl faydalanabilirim ve hibe ne kadar alabilirim? Kafaları bu sorularla dolu vaziyette. Ama şunu iyi bilmek gerekiyor: Ayağı yere basmayan hiçbir projeye devlet destek vermiyor” dedi.

Konuşmalarında kursiyerlere seslenen Kaymakam Abdullah Akdaş, “Girişimcilik kursuna girerek ilk adımı attınız. Ticaret ve Sanayi Odası başkanımız, Belediye Başkanımız arkanızda olup destek olduklarını söylediler. Bizim burada Esnaf Odamız, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimiz, Ticaret Borsamız ve bizler devlet olarak sizlerin yanınızdayız. Sizlerin de ihtiyacınız olduğunda, bilgi talebi olduğunda sonuna kadar gerekli kurumları çağırarak sizlere bilgi vermeye hazırız” dedi.

Kaymakam Abdullah Akdaş sözlerinin sonunda EGİAD yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, kursiyerlerin sertifikalarının hayırlı olması temennisiyle konuşmalarını tamamladı.

 “RİSKİ MACERAYLA KARIŞTIRMAYALIM...”

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen “…Girişimci olmak çok kolay değil. Girişimci olmak için bir fikir sahibi olmak gerekir. Üretmeyi istemek lazım. Memleketimize destek vermeyi gönlümüzden yapmak lazım. Çünkü girişimci olmak demek memlekete yatırım yapmak demek. İstihdam sağlamak demek, vergi vermek demek. Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi istihdam. İstihdamı artırıcı sürekli tedbirler alıyoruz. Burada da sizlerin çok büyük katkıları var. Girişimci olmak tabii ki bir risk. Ama bu riski almadan girişimci olunmuyor. Ama bu riski lütfen macerayla karıştırmayalım. ‘Ben bir işe gireyim, risk alayım. Bakalım ne olacak?’ demeyelim. Çok iyi bir fizibilite yapmak zorundayız. Yapacağınız ticareti, işletmeyi, yatırımı iyi hesaplamak zorundasınız” diye konuştu.

‘KIZ KARDEŞİM’ PROJESİ BAŞLIYOR…

 ‘Kız Kardeşim’ Projesinin Isparta’da başlayacağını konuşmalarında dile getiren ve özellikle de kadınlara seslenen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen “yeni bir projemiz var. Sertifika alan hanımlara yönelik bir proje. Anadolu Etap Holding Türkiye’de 4 ilde ‘Kız Kardeşim’ Projesini başlattı. Bu proje 18-55 yaş arası hanımları kapsıyor. Bu sertifikayı alan hanımlarımız önümüzdeki ay içerisinde Kasım’ın 5’inde kayıtlar başlıyor. Eğer oraya kaydolurlarsa, biz bu eğitimleri almak istiyoruz derlerse Anadolu Etap Holding’in Boğaziçi Üniversitesi’nin üst düzey yöneticileri Isparta’mıza gelip eğitimler verecekler. Bu eğitimlerde sizlerin almış olduğu sertifikaların nasıl değerlendirileceği, nasıl yatırım yapmak istiyorsunuz, yapmak istediğiniz yatırımda size ön açacak bilgiler aktarılacak. Sizlerin hareketlerinizden, mülakattaki konuşmalarınızdan, oradaki davranışlarınızdan aldığınız fikirlerden sizlere ‘siz şu işi yapmanız lazım’ veya ‘sizin yaptığınız işin şu şekilde yapılması gerekiyor’ düşüncesiyle sizlere destek olacaklar. Bu çok önemli bir proje. Bu projeyi sizin de önemsemenizi istiyorum” dedi.

ISPARTA’NIN BAŞARI ORANI %20

Sertifika törenlerinin Isparta’da çok başarılı olduğunu söyleyen ITSO Başkanı Başdeğirmen, “Sadece sertifikayı vermek önemli değil. Önemli olan bu sertifikayla iş yeri açmak. Türkiye’nin oranına baktığımızda %3,5-4 oranında. Sertifika alanların %4’ü iş yeri açmış. Isparta’ya baktığımızda Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz 700 tane sertifika verdik. 700 sertifikanın 150 tanesi iş yeri açmış. Bu da %20 demek. Bakanlıktan teşekkür alan bir kurumuz. Türkiye geneli %4’ken Isparta olarak %20’ye çıkmak ve başarıya ulaşmak çok önemli. İnşallah bu %20 oranını daha da yukarıya taşımak istiyoruz” diye konuştu.

EĞİRDİR GİAD’A TEŞEKKÜR…

Konuşmalarında Eğirdir GİAD Başkanı Osman Gök’e ve yönetim kurulu üyelerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başdeğirmen, “Osman başkanımı ve ekibini gönülden kutluyorum. Eğirdir GİAD diğer ilçelerimize göre daha başarılı. Gerçekten buradaki çalışmalar her zaman için çok değerli. Bu çalışmaların devamını Osman başkanımızdan diliyorum” dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen sözlerinin sonunda sertifika alan kursiyerleri kutlayarak, Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti ve kursiyerlere güzel, başarılı işler yapmaları konusunda iyi temennilerde bulunarak konuşmalarını tamamladı.

“YEREL YÖNETİMLER OLARAK  ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPARIZ”

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl,  “Devletimiz kayıtlı işyerlerinin açılması, bilinçli esnafların yetişmesi ile ilgili elinden gelenin fazlasını ayaklarımıza kadar getiriyor.” dedi. Şengöl, konuşmasında şunları söyledi: “Ticaret Odası başkanımızdan sonuçları aldık. %20 gibi bir oran bana göre çok iyi bir rakam. İnşallah bu dönemdeki arkadaşlarda bizlere gelirler. İş yeri açacağız derler. Biz de yerel yönetimler olarak elimizden ne geliyorsa yaparız. Hep birlikte ülkenin mutlu, personelleri, ağaları oluruz. Bu vesile ile Osman Gök ve diğer üyelerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”.

Konuşmaların ardından 48 girişimciye sertifikaları protokol tarafından takdim edildi.

 

Bu haber 526 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...