“TARIMDA-TURİZMDE, SPORDA-EĞİTİMDE ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

25 Ekim 2017 18:10

Vali Günaydın, Isparta'nın tarımdan, turizme, spordan eğitime birçok konuda başarısını sürdürmesi için gerekli kurtuluş reçetesini yazdı...

‘Biz sahip olduğumuz potansiyelin tamamını kullandığımız zaman Isparta’mızı hak ettiği yere getireceğiz.

Sahip olduğumuz potansiyeli de kullanabilmemiz için daha fazla çalışmamız lazım. Birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Bütün kurumlar olarak bir araya gelmemiz lazım. Bakın bugün birçok olayda Türkiye’nin önde gelen vilayetiyiz, bugün gül üretiminde, elma üretiminde, kiraz üretiminde çok ciddi bir potansiyelimiz var ve uzak ara birinciyiz.

KURUTULMUŞ MEYVE İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Isparta’ya yatırımcılar gelmişti, bu özellikle elma bahçesi olan vilayetimizde dondurulmuş meyve için, kurutulmuş meyve için fizibilite çalışmaları yapıyorlardı. İnşallah kasım ayının ortalarından sonra o civarda sizlere çok büyük bir projemizi tanıtacağız, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bugün lavantada Türkiye birincisiyiz, biz bunu daha yukarı noktalara taşımak için bütün arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz, projeler üretiyoruz. Önümüzdeki hafta yine bir grubu yurt dışına göndereceğiz, yine Isparta’mızın turizm için ekonomisi için çok önemli bir çalışmayı inşallah beraber başaracağız.

TURİZM İÇİN YENİ HEDEFLER

Kuyucak köyüne 130 bine yakın lavanta için ziyaretçi geldi, bu kadar kişinin gelebileceğini kimse beklemiyordu, şimdi biz gülümüzle, lavantamızla, elmamızla, kirazımızla inşallah çok daha iyi bir potansiyele sahip olduğumuz için bu potansiyeli ekonomik olarak bütün Isparta’mızın ülkemizin yararına kullanmak için daha fazla gayret göstermeliyiz, daha fazla çaba göstermek zorundayız. Şimdi 130 bin insanın birden bire geldiği zaman bizim alt yapı sorunlarımız var, biz bunları gidermek zorundayız, şimdi gülle ilgili gül mevsimi, lavanta mevsimi hep arka arkaya işte Davraz’ımız var, Davraz Dağı dünya markası inşallah 28 Ekimde bütün arkadaşları yine davet ediyorum, Davraza 28 Ekimde ağaç dikeceğiz. Biz geçen sene dedik ki 2 milyon ağaç dikeceğiz dedik ve geçen sene 30 binin üzerinde ağaç diktik, bu sene bu sayıyı 100 binlere çıkarmayı düşünüyoruz.

10 yıl içerisinde 2 milyon ağaç dikildiği zaman Isparta Davraz dünya markası olacak, şuanda bir yatırım gelmişti Davrazı gezdirdim.

Biz yatırımcıları davet ediyoruz, daha kaliteli oteller gelsin, dünya markası oteller gelsin, rekabet olsun eğer biz bunları hep beraber yaptığımız zaman herkes daha fazla kazanır.

Düşünün şimdi 130 bin lavanta ziyaretçisi Kuyucak’a Keçiborlu ekonomisine inanılmaz katkı yaptı, lavanta balının kilosu kaça çıktı gidin bir sorun ve piyasada lavanta balını bulabilecek misiniz, gül ürünleri ile ilgili olarak tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili üniversitemizle birlikte Kalkınma Bakanlığıyla birlikte projemizi son aşamaya getirdik, sağolsun Milletvekilimiz Süreyya beyinde katkılarıyla biz Kalkınma Bakanımıza gittik ve projemizi anlattık.’

 

Bu haber 498 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...