51 MİLYON LİRALIK HİBE TALEBİNE ULAŞILDI

25 Ekim 2017 18:11

Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPARD II 2. Proje çağrı Dönemi proje başvuruları 13 Ekim 2017 tarihinde sona erdi.

TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü Bu çağrı döneminde büyük bir başarıya imza atarak toplam proje sayısı ve toplam yatırım tutarı bakımından Türkiye ikincisi oldu.  Çoğu büyük şehri geride bırakan Isparta’da bu dönemde 105 Milyon TL yatırım bütçesi olan 31 proje başvurusunda bulunuldu.   IPARD II 2.  Proje Başvuru döneminde 42 İlde ödenmesi planlanan 122 milyon Euro hibenin, yaklaşık 51 milyon TL si ISPARTA’lı yatırımcılara ödenecek. Meyve ve Sebzelerin Depolanması-Paketlenmesi, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi, Süt ve Süt Ürünlerinin işlenmesi sektörlerinde alınan toplam 31 projenin önümüzdeki 18 ay içinde tamamlanması planlanmaktadır.

TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman GÜLCÜ ll. Proje çağrı sonuçları ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi; “ İl Koordinatörlüğü olarak sistemli ve aktif bir şekilde çalıştık, gerek ulusal gerekse uluslararası firmalar ile desteklerden faydalanmaları ve ilimize yatırım yapmaları konusunda birebir görüşmelerde bulunduk, nitekim bunun meyvesini aldık, sektöründe söz sahibi bir firma Süleyman Demirel OSB ye; bir firma da Senirkent ilçesine yatırım yapacaklar. Bu firmaların kendi sektörlerinin gelişmesinde ve sektörün önünün açılmasında ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Yereldeki firmalarımızın da proje sürecinde sürekli yanlarında olduk. Özellikle bazı bürokratik işlemlerin çözümünde Bakanlık ve Müsteşarlık düzeyinde görüşmelerimiz oldu. Bu süreçte kurumumuza ve yatırımcılarımıza verdiği büyük destek ve yakın ilgisinden ötürü Isparta Milletvekilimiz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ’e çok teşekkür ederim. IPARD l döneminde 167 projeye 65 milyon hibe ödeyen TKDK Isparta İl Koordinatörlüğünde bugün IPARD 2 nin ll. Proje çağrı döneminde yaklaşık 51 milyonluk bir hibe talebine ulaşılması bizim için de, Isparta için de büyük bir başarıdır. Prof Dr. Gülcü, amacımız ilimizin potansiyelleri doğrultusunda Isparta’ya yeni değerler kazandırabilmektedir. Bu amaçla çalışmaya devam edeceğiz. Proje sahiplerine, Kurumumuza olan güven ve ilgililerinden dolayı teşekkür ediyor, İlimizin ekonomik yapısına ve istihdama büyük katkılar sağlayacağını beklediğim bu yatırımların Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu haber 520 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...