Öğrencilere gıda güvenirliliği anlatıldı

27 Ekim 2017 18:48

Her yıl 16 Ekim tarihi "Dünya Gıda Günü"  olarak kutlanmaktadır. 1945'te kurulan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) doğum günü de sayılan gün kapsamında, dünya genelinde açlık ve yoksulluk temaları için farkındalık yaratmak, herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdalara ulaşmasına katkı sunmak amacıyla yıl boyunca FAO üyesi ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

İlimizde bu yıl "Dünya Gıda Günü" Merkez Büyükhacılar Köyünde kutlandı. 2017 yılı kutlamalarının adresi Büyükhacılar İlk ve Orta Okulu oldu. Çok sayıda okul öğrencisine etkinlikler kapsamında çeşitli ikramlar sunularak gıda gününün önemi, gıda güvenirliliği ve sağlıklı gıda tüketimi konuları anlatıldı.

Etkinliklere katılan İl Müdürü Mehmet Tuğrul, bu sene 37. Dünya gıda günü teması olan göç, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma arasındaki bağlantının önemini vurgulamak için okulumuzda çocuklarımızla buluştuk. "Göçün Geleceğini Değiştirin. Gıda Güvenliği ve Kırsal Kalkınmaya Yatırım Yapın" sloganıyla yola çıktığımız bu günde köyümüzde öğretim gören çocuklara ve gençlere konunun ne derece önemli olduğu anlatıldı. Etkinlikte ilgisini bizden esirgemeyen ve yanımızda olan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul yönetimine teşekkür ediyorum. Diyerek sözlerini tamamlayan Tuğrul, daha sonra öğrencilere gıda ürünlerinden oluşan çeşitli ikramlarda bulundu.

Bu haber 483 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...