RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy SDÜ’ye Konuk Oldu

27 Ekim 2017 18:52

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen  "Radyo ve Televizyon Yayıncılığında Mesleki Yeterlilik Sertifikası ve Telif Hakları" konulu konferans ile Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, SDÜ’ye konuk oldu.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ümit Arklan, iletişim alanında sürekli yanımızda olan (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy’ u Üniversitemizde ağırlıyor olmaktan onur duyuyoruz” diyerek etkinliğin verimli geçmesini diledi.

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy ise SDÜ’ ye geldiği andan itibaren edindiği bilgilerden çok etkilendiğini vurgulayarak “Süleyman Demirel Üniversitesi çok önemli bir üniversite. Radyo Televizyon Araştırma Uygulama Merkezine sahip olmanız, iletişim fakülteniz, teknik bilimler meslek yüksekokulunuz, radyo-tv programcılığına ilişkin derslerinizin olması çok sevindirici.” dedi.

2001 yılında kurulan RATEM hakkında bilgiler veren Gürsoy, ülkemizde 70’in üzerinde TV, 80’in üzerinde de radyo kuruluşu bulunduğunu belirterek Türkiye’nin 1927 yılında radyo yayıncılığına başladığını dile getirdi. “Ülkemizde 1969 yılında TRT’nin ilk programlı yayını başladı. 1991 yılında ise özel tv kanalları yayın hayatına başladı.” diyen Gürsoy, konuşmasının devamında RATEM’ in yürüttüğü faaliyetlerden bahsederek RATEM bünyesindeki mesleki yeterlilik sertifika merkezi ve sertifika verilen meslekler hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere mesleki yeterliliklerini belgelendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Gürsoy, “Sertifikalara sahip olan kişiler, çalışma hayatında bir adım daha önde olacaklar. Sonuçta o işte yeterli olduğunuza dair bir belgeye sahipsiniz.” dedi.

Yaşar Gürsoy, “Aklıma Bir Fikir Geldi Yarışması" hakkında salondakileri bilgilendirerek katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

 

Bu haber 513 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...