Okutan ve Korkmaz İYİ PARTİ Kurucular Kurulunda

27 Ekim 2017 18:59

Meral Akşener'in partisinin ismi ‘İyi Parti’ olarak açıklandı. MHP’den ihraç edilerek Bağımsız kalan Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve eski Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da, yeni partinin ‘Kurucular Kurulu’nda yer aldı.

MHP eski Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Meral Akşener, MHP’den ihraç edildikten sonra yaklaşık 1,5 yıldır çalışmalarını yürüttüğü ve ülke siyasetinde yoğun bir şekilde konuşulan partisini nihayet dün itibariyle kurdu. Akşener, önceki gün İçişleri Bakanlığına parti kuruluş dilekçesini vererek konuyu resmileştirdi.

PARTİNİN ADI ‘İYİ PARTİ’ OLDU

Meral Akşener tarafından kurulan yeni partisinin; ismi, logosu, programı ve 200 kurucu ismi belli oldu. Buna göre, Partinin ismi ‘İyi Parti’ olarak belirlenirken, logosu da etrafında sekiz çizgi bulunan güneş dikkat çekti. Bu arada yeni partinin programı da belli oldu. ‘İyi bir Türkiye ', ‘Demokrasi ve Hukuk', ‘Toplum', ‘Kamu Yönetimi', ‘İç ve Dış Güvenlik', ‘Kurumlar', ‘Dış Politika' ve ‘Hedefler' başlıklı 8 ana hedeften oluşan parti programında ana slogan ise, ‘Türkiye iyi olacak' oldu.

PARTİNİN LOGOSU: GÜNEŞ AMBLEMİ

Dün itibariyle kurulan, Meral Akşener’in partisi için Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve arkadaşları kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına verdi. Ardından kurucular, Nazım Hikmet Kültür Merkezinde toplanarak Akşener’i Genel Başkan seçti. Tüzük, program açıklandı. GİK ve MDK üyeleri de belirlendi.

NURİ OKUTAN VE KORKMAZ

KURUCULAR KURULU’NDA

Öte yandan, Meral Akşener'in kurduğu yeni partinin 200 kişilik kurucular kurulunda MHP’den istifa ederek Bağımsız kalan Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile  MHP’nin eski Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz da partinin kurucular kurulu listesinde yer aldı.

 

Bu haber 624 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...