“Türkiye’nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır”

29 Ekim 2017 17:39

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Buhranlı bir dönemin tüm sancı ve olumsuzluklarına maruz kalsak da, Türkiye Cumhuriyetinin 94. yıldönümünü milletçe idrak ediyoruz.” diyen Başkan Günaydın mesajına şöyle devam etti; “ Türkiye Cumhuriyeti ağır bedeller sonucunda kurulmuş; haksız, insanlık dışı ve gayri meşru engel ve emelleri aşarak temellenmiş bir Milli Mücadele eseridir. Bu eserin her satırı fedakârlık, her sayfası kahramanlıklarla doludur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyet’imiz, vatan ve millet sevdasının ölmez eseri olarak vücut bulmuş ve kutsal vatanımızın geleceğini şekillendirerek milletin gücünü tescillemiştir. 29 Ekim 1923’le birlikte imtiyazlı zümrelerin egemenliği son bulmuştur.

Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmış, milletimizin üstün fazilet ve fedakârlıklarıyla temellenmiş ve güçlenmiştir.

Adım adım büyüyen kurtuluş azmi, kademe kademe güçlenen diriliş aşkı hiç kuşku yok ki Türkiye Cumhuriyeti’nin duvarlarını örmüş, emperyalizmin tüm tuzaklarını bozmuştur.

Elbette Türkiye Cumhuriyeti haklı bir davanın, zulme boyun eğmeyen milliyetçi bir şuurun ilelebet payidar kalacak bir mirası, her şartta müdafaa edilecek kutlu bir emanetidir.

Türk’süz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevap Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla verilmiştir.

Tarih boyunca, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine sahip olmuş büyük Türk milleti, kaderinin ve kardeşliğinin önüne geçmeye, geleceğini ve geçmişini karartmaya teşebbüs eden tüm planları, tüm projeleri hezimete uğratmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti her engele, her bölücü ve art niyetli girişime rağmen baki kalacak, bekası korunacaktır.

Aziz milletimiz her ne pahasına olursa olsun gerektiğinde Cumhuriyeti muhafaza etmek için dün olduğu gibi, bugün ve yarında hiçbir fedakârlıktan kaçmayacaktır.  

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye’nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır.

Türk milleti 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti ilan ederek hükmünü vermiş, sözünü söylemiş, tartışma ve anlaşmazlıkların perdesini açılmamak üzere kapatmıştır.

Ve Cumhuriyet’ten dönüş yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yapan ve ilk Cumhurbaşkanımız olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kurucu kahramanlara, vatan ve millet için hayatlarından vazgeçen aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini hürmet ve şükranla anıyorum.

Aziz Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla belediye olarak belediyemiz önünden saat 19.00’da başlayacak olan Fener Alayına ve devamında Kaymakkapı Meydanında saat 19.30’da devam edecek olan Ahmet Selçuk İlkan ve Mustafa Yıldızdoğan konserine tüm halkımızı davet ediyorum.”

 

 

Bu haber 482 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...