KÖY BULUŞMALARI Eğirdir Gökçehöyükte gerçekleştirildi

30 Ekim 2017 18:16

Isparta Belediyesi Köy Buluşmaları Programı Eğirdir’in Gökçehöyük Köyünde gerçekleştirildi. Gün boyu süren etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlenirken, yetişkinlerde Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir’in seslendirdiği türkülerle coştu.

Eğirdir Gökçehöyük Köyünde düzenlenen programa belediye meclisi üyeleri ile birlikte katılan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ilk olarak 2012 yılında Hakkari Çukurca’da şehit düşen Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek’in baba ocağını ziyaret etti. Anne Safiye, Baba İbrahim Tunçbilek ve aile yakınlarıyla bir süre  sohbet eden Başkan Günaydın  aileye Türk Bayrağı ve Kuran’ı Kerim hediye etti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Sizler unutulmamalısınız. Bizlerin baş tacımızsınız. Üzerimize düşen bir şey varsa onu yapmaya hazırız. Vatanımızın bu güzel insanlarını baş tacı etmeyen millet, millet olamaz. Sizlere bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.  

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekiler daha sonra köy meydanına geçerek buradaki programa katıldı. Gökçehöyük Muhtarı Süleyman Demir yaptığı konuşmasında, “Siz köy buluşmaları dediniz. Bizlerde orada bir köy var uzakta o köyde bizim köyümüz diyoruz. Bizi de unutmadığınız ve yalnız bırakmadığınız için şahsım ve köy halkım adına sizlere teşekkür ederim” dedi. 

Çocukların ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla kürsüye çıkan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, çocuklara hitaben “Dileğim ve duam sizlerin çok daha büyük yerlere gelmenizdir. Büyüyünce inşallah en büyük başkan siz olursunuz” şeklinde cevap verdi. Gökçehöyük köyüne birkaç kez geldiğini hatırlatan Başkan Günaydın, köylerden şehirlere yaşanan göçlerin olduğunu ancak köylerin kalkındırılması gerektiğine işaret etti. ‘Köylülerimizin, köylerinde mutlu olmalarını ve üretmelerini istiyorum. Çalışmadığımız üretmediğimiz zaman köylerimiz ve ülkemiz kan kaybediyor. Köylerimizde umut olması lazım. Köylü olmazsa şehir olmaz. Köylerimiz üretmezse şehirler aç kalır. Ancak köylerimizi, gençlerini umutsuz olarak görüyorum. Gençlerimiz okumalı ve alanlarıyla ilgili olarak köylerine hizmet vermeli” şeklinde konuştu.

Belediye olarak geçen günlerde düzenledikleri Doğal ve Sağlıklı Ürün Günlerine de değinen Başkan Günaydın, köy halkına çağrıda bulunarak, doğal olarak üretilen her türlü ürünü belediye olarak gerçek değerinde almaya hazır olduğunu kaydetti. “Bizim çalışmamız, üretmemiz lazım” diyen Başkan Günaydın, Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda ülke nüfusunun 16 milyon olduğunu, bugün ise 80 milyona ulaştığına dikkat çekti. Günaydın, o dönemde ekilen arazi miktarının günümüzden daha fazla olduğuna değinen Günaydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar” sözünü hatırlatarak, “Çalışmamız, üretmemiz lazım. Köylerimizle üretim yapmak zorundayız. İstediğiniz kadar üretin. Ekilemeyen arazilerinizi doğal olarak ekin. Ben talibim. Buna inanırsanız ben bu köyümüzün yanındayım” dedi. Son olarak, kendisini belediye başkanı olarak görmediğini, kendisini Isparta’nın hizmetçisi olarak gördüğünü kaydeden Başkan Günaydın, Isparta Belediyesini Türkiye’nin en zengin belediyesi yaptıklarını dile getirdi. 

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir meydanı dolduran vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşlarda düzenlenen geceden dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Çok memnun kaldık. Bizleri onurlandırdı, gururlandırdı. Biz bu kadarını tahmin etmiyorduk. Allah razı olsun. Düşünüldük, unutulmamışız. Çalışkan bir belediye başkanı, Türkiye’ye örnek bir belediye” şeklinde görüşlerini belirttiler.

 

 

Bu haber 531 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...