Kahraman Gazilerimize Bröveleri Verildi

2 Kasım 2017 14:28

Vali Şehmus Günaydın Şarkikaraağaç ilçesinde ikamet eden kahraman gazilerin bröve törenine katıldı.

2016 yılında hain terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlarda Mardin ili Nusaybin ilçesinde yaralanarak gazi olan Uzman Çavuş Süleyman Altuntay ile Şırnak ili Cizre ilçesinde yaralanarak gazi olan Uzman Onbaşı Eyüp Çetin’e gazilik brövesi takdimi için İlçe Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Günaydın Cennet vatan uğruna canlarını feda etmeye hazırlanırken gazi olan kahramanlara brövelerini takdim etmek için bir araya geldiklerini söyleyerek şehitlik ve gazilik mertebelerinin anlamını Türk Milletinin çok iyi bildiğinin altını çizdi.

Millet olarak şehitleri ve gazileri kalplerinde ölümsüzleştirdiklerini belirten Vali Günaydın konuşmasında şunları söyledi; “Cennet vatanımızı yurt edindiğimiz günden beri ihanet çeteleriyle hep savaştık. Bundan sonra da savaşmaya devam edeceğiz. Daha öncekiler nasıl geri gittilerse şimdi de geldikleri gibi geri gidecekler. Bu ihanet çetelerine karşı milletin tüm fertleri olarak mücadele etmeye hazırız” dedi.

Konuşmasının sonunda Millet olarak şehit yakınlarını ve gazileri her zaman baş tacı ettiklerini, şehit ve gazilerin bu ülke ve millet için feda ettikleri karşısında yapacaklarının yetersiz kalacağını vurgulayan Vali Günaydın, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, terörle mücadele şehitlerine ve 15 Temmuz şehitleri ile ebediyete intikal eden gazilere rahmet dileyerek, hayatta olan gazilere sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diledi.

Ardında Vali Şehmus Günaydın tarafından Gazi Uzman Çavuş Süleyman Altuntay ve Gazi Uzman Onbaşı Eyüp Çetin’e bröveleri takdim edildi.

 

 

Bu haber 506 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...