İş Kur destek miktarını 50 Bin Liraya Çıkardı

7 Kasım 2017 18:30

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik 36 bin lira hibe destek miktarının 50 bin liraya yükseltildiğini bildirdi.

Söz konusu hibe miktarının eski miktara göre yüzde 38 oranında artırıldığını ifade eden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi biz İşkur olarak; özel politika ve uygulamalarla engellilerin mesleki eğitimi ve istihdamı için çaba gösteriyoruz. Özel projelere katkı sağlayarak engellilerin topluma ve ekonomik hayata uyumunu desteklemeye devam ediyoruz.

“36 BİN LİRALIK HİBE DESTEĞİ

50 BİN LİRAYA YÜKSELDİ”

Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen ‘İdari Para Cezaları Fonu’ kullanılarak kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği sağlayan Kurum olarak, bugüne kadar 36 bin lira olarak verilen miktarı ilgili komisyonun kararı kurumumuzca yüzde 38 artırılarak 50 bin liraya yükseltilmiştir.

“BAŞVURULAR 11 ARALIK

TARİHİNE KADAR YAPILABİLECEK”

Bu doğrultuda kurumumuza yani İşkur’a kayıtlı, 18 yaşından büyük, eski hükümlü veya en az yüzde 40 engelli olma şartları aranan hibe programı için hazırlanan projeler, kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyonca değerlendirilecektir. Desteğe değer bulunan projelere; kuruluş işlemleri desteği olarak 3 bin, işletme gideri desteği olarak 11 bin, kuruluş desteği için ise 36 bin lira verilecektir. 2014'te başlatılan uygulamanın 2018 yılının 1. dönem projeleri için 11 Aralık'a kadar başvuru yapılabilecektir” dedi.

“BAŞVURU FORMLARINA İNTERNET

SİTEMİZDEN ULAŞABİLİRSİNİZ”

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, ilgilenenler yeni döneme ait başvuru rehberi ve formlara İşkur’un internet sitesinden ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 435 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...