KÖY BULUŞMALARI SÜTÇÜLER-KASIMLARDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

7 Kasım 2017 18:33

Isparta Belediyesi Köy Buluşmaları devam ediyor. Son olarak Sütçüler Kasımlar’da düzenlenen köy buluşmaları kapsamında gün boyu süren etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlenirken, yetişkinlerde Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümran Özdemir’in seslendirdiği türkülerle coştu.

Isparta Belediye Başkan Vekili Nedim Yürekli ve belediye meclis üyelerinin katıldığı program öncesinde şehit aileleri ziyaret edildi. Başkan Vekili Yürekli ve beraberindekiler 1992 yılında Tunceli Çemişgezek’te Şehit düşen Jandarma Komando Er İzzet Şenol ve 1994 yılında Kars Kağızman’da şehit düşen Piyade Komando Onbaşı Şehit Veli Dikyar’ın baba ocaklarına ziyarette bulundu. Şehit aileleri ve yakınlarıyla bir araya gelen Başkan Vekili Nedim Yürekli ve beraberindekiler bir süre ailelerle sohbet etti. Yürekli, “Memleketimizin her bir yanı şehit dolu. Bugüne kadar hangi köyümüze gitmişsek, birer, ikişer şehidimiz var. Anadolu’muz baştan başa bir şehitlik zaten. Onun için acısı büyük. Konuşurken, bunlar boğazımıza düğüm, düğüm düğümleniyor. Bazılarımız şehit olarak ebediyete intikal ediyor, bazılarımız değişik vesilelerle. İnşallah Cenabı Allah sizlerin o yönden şanslı olduğunu öbür dünyada gösterecek. Biz buna inanıyoruz ve şehidimizin sayesinde sizler, hem şehidimiz hem de sizlerin sayesinde de bizler şefaatlerine nail oluruz inşallah” dedi.

Köy meydanında gerçekleştirilen akşam programı öncesinde konuşan Kasımlar Köyü Muhtarı Azmi Karataş, köylerinde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı teşekkür etti. Karataş, “Bizler iki dağın arasında kalmışız, ancak her zaman vatanına, milletine, bayrağına, memleketine, ezanına saygılı olmuş ayakta durmuşuz. Bu vesileyle öncelikle ülkemizde yurdumuzun değişik bölgelerinde silah altında bulunan askerlerimize, ebediyete intikal eden şehitlerimize ve kendileri gazi olup tedavi gören gazilerimize sağlık sıhhat afiyet dileyerek rahmet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkan Vekili Nedim Yürekli de, “bu güzel yayla köyümüze, merkezimizden kilometrelerce uzakta olan ancak gönül köşemizde saklı bulunan Kasımlar’a meclis üyelerimiz arkadaşlarımızla, belediye çalışanlarımızla geldik” dedi. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın rahatsızlığı dolayısıyla programa katılmadığını kaydeden Başkan Vekili Yürekli, Yalvaç Tokmacıklılı olduğunu belirterek, “Köyün, köylünün hayatını en az benim yaşıma yakın olan büyükleriniz kadar bilirim. Köylümüz vatanımızın, milletimizin her türlü hizmetine en önde koşar. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmaz. Fakat garip bir durum ki, devletimizin, milletimizin nimetlerinden yararlanma konusunda biraz gerilerdeyiz. İnşallah bu köye karşı duyulan ilgilerimiz bütün yetkililerimizi harekete geçirecek ve köylülerimiz hak ettiği hizmetleri alacaktır. Kıymetli kardeşlerimiz her vardığımız köyde birer ikişer şehit ailesi var. Her köyde şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Yıllardır Anadolu’muzun her köşesinde şehit haberleri ala ala içimize kan döküldü yüreğimiz dağlandı. İnşallah şehitlerimizin öbür dünyada şefaatine hepimiz nail oluruz. Hepimiz, kadınıyla erkeğiyle cumhuriyetimize demokrasimize, vatanımıza milletimize, bayrağımıza ezanımıza sahip çıkacağız, çıkıyoruz. Anadolu’muz baştan başa şehitle dolu. Anadolu’nun kendisi bir şehitlik. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, huzurlarında sevgi saygı ile diz çöküyorum haklarını helal etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 632 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...