Vali Günaydın’dan belediyelere çağrı

7 Kasım 2017 18:34

Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına katılan Vali Şehmus Günaydın, Isparta’daki tüm belediyelere bir çağrıda bulunarak, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız gerek yer tahsisinde, gerekse bu tesislerin yapımında nakdi yardımda da bulunuyor. Belediye başkanlarımız gelsinler, biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 Vali Şehmus Günaydın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca desteklenen Isparta Belediye tarafından inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada İlimizdeki tüm belediyelere önemli bir çağrıda bulundu.  Vali Günaydın, “Ben buradan diğer ilçe belediyelerimize de sesleniyorum; bunun gibi bir tesisi yapmak isteyen tüm belediyelerimize biz her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü biz, bu tesisleri yapmakla hem hayvanlarımızı her türlü kötü muameleden korumuş oluyoruz, daha rahat bir ortamda yaşamalarını devam ettirmelerini ve tekrar doğal ortamlara bırakılmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda sokaklarda insanlarımızın korkularını ortadan kaldırmak adına da çok ciddi bir faydasını görüyoruz bu tesislerin. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız gerek yer tahsisinde, gerekse bu tesislerin yapımında nakdi yardımda da bulunuyor. Belediye başkanlarımız gelsinler, biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

YAPILAN BU ÇALIŞMALAR ÖNEMLİ AMA DAHA YAPILMASI GEREKENLER VAR

Öte yandan Türkiye’ye örnek bir tesisin açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Günaydın, “Göreve başladığım 1990’lı yılların başında çalıştığım ilçelerde hep şu sorunla karşılaşıyordum; belediye başkanları gelir derdi ki komşu ilçenin belediyesi sokaktaki hayvanları kamyona yükleyip, ilçe sınırlarının içerisine bırakıyor. Biz bunlara bakamıyoruz, vatandaşlardan çok şikayet geliyor. Bu sıkıntıları yaşaya yaşaya geldik. 2004 yılından sonra devletimiz bu işe el attı. Çok ciddi yasal düzenlemeler yapıldı. Hayvan haklarıyla ilgili kanun ve yönetmelikler çıkarıldı. Hayvanların daha rahat ortamda yaşamlarını sürdürmeleri, her türlü kötü muameleden korunmaları için çok ciddi çalışmalar yapıldı. Yapılan bu çalışmalar önemli ama daha yapılması gerekenler var. Hep beraber bu yapılması gerekenleri yaparak hayvan hakları konusunda ülkemizi bir adım daha ileriye götürüp bu sıkıntıyı en aza indireceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 583 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...