HAYKONFED üyeleri Elizi Mağazasını gezdi

8 Kasım 2017 18:30

Isparta Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış törenine katılan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Genel Başkanı Nesrin Çıtırık, Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayrı Ersoy, Isparta Hayvanseverler Derneği Başkanı Aynur Gül başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri Isparta Belediyesinin ISMEK Birimi tarafından hazırlanan ürünlerin satışının yapıldığı Elizi Mağazasını gezdi. Ziyaretçiler mağazaya hayran kaldı.

Bayanlar tarafından başta ipek iplikle, ipek kumaş üzerine işlenen ürünler olmak üzere mağazadaki tüm ürünleri hayranlıkla inceleyen misafirler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Genel Başkanı Nesrin Çıtırık mağazaya ilişkin izlenimlerini şu şekilde değerlendirdi: “Başkanımızın en büyük özelliği gördüğüm kadarıyla bilgiye, projelere çok açık vizyon sahibi bir insan. Başkanı biz hayvan hakları konusunda tanıdık ancak bu mağaza onun başka bir göstergesi. Bir başka versiyonu. Belediyeler çoğunlukla bunu yapıyorlar ancak ne oluyor, senede iki kez kermes yapıyor, satıyor. Ancak burada süreklilik sağlanmış ve önemlisi de üst kalite. Belli ki iyi işlenmişler. Üretim, istihdam sağlama artı katma değer oluşturma bakımından da baktığımda söyleyecek söz bulamıyorum. Ben bir iş kadınıyım, böyle bir mağaza konseptini oluşturmak kolay değil. Alıp, satabilirsiniz, vatandaş üretir onu bir yere koyup satabilirsiniz ama burada ticari anlayışı da olan profesyonel bir mağaza konsepti var. Televizyon programında da söyledim, Isparta’da yaşayabilirim dedim. Bu güzel şehrin güzel insanlarına ve bu şehrin değerli başkanına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Uzun yıllar önce Isparta’ya geldiğini ve bir daha bugüne kadar gelme fırsatını bulamadığını söyleyen Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayrı Ersoy da, “Isparta’da gerçekten devrim gibi değişiklikler olmuş. Başkanımızı tanıdıkça hayran olmamak elde değil. Ülkücü başkanların çok idealist olduklarını biliyorum. Başkanımızın emekleri, göz önüne getirmesi ve bunlara emek vererek tekrar yapılandırılması çok önemli ve takdire şayan. İzmir’de hayvan bakım evleri var, bu şekilde kadınlarla ilgili el emekleri var ancak bu bir kermesten öteye geçmiyor. Bunu mağazada göz önüne getirmek, insanlara sunup, tanıtmak ve eski değerlerimizi tekrar göz önüne getirmek takdir edilir bir olay. Başkanımı tanıdığım için çok mutluyum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 520 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...