Uçak seferleri Nisan’da başlıyor

14 Ocak 2013 18:51

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine gittiği Afrika gezisinden olumlu haberlerle döndüğünü açıkladı. İbicioğlu, THY’nin Nisan ayında Isparta- İstanbul arası seferlerine tekrar başlayacağını ve ünlü işadamlarının Isparta’da cirit atacağını öğrendiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine katıldığı geziden ekonomik anlamda büyük gelişmelerin kaydedildiğini ifade eden İbicioğlu, gelişmeleri maddeler halinde sıraladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’I ISPARTA’YA DAVET ETTİK

İbicioğlu, 6 Ocak Pazar günü Afrika gezilerine başladıklarını belirtti. İlk olarak Gabon’a ulaştıklarını ve burada iş adamlarıyla görüştüklerini bildiren İbicioğlu, ihracat bağlantıları gerçekleştirdiklerini açıkladı. Sonra Nijer’e geçtiklerini ve Nijer’in tam bir fakirler ülkesi olduğunu ifade eden İbicioğlu, “Hayal gücünüzü ekstra zorlamanız gerekiyor burayı hayal ederken. Çeşmelerden çamur akıyor. Ekmek bulunamıyor. Penceresiz çamurdan yapılmış eve benzer yerlerde kalıyorlar. Osmanlı yadigârı bir yer burası aslında” dedi. Oradan da Senegal’e geçtiklerini ve işbirliklerinin altyapısını oluşturduklarını belirten İbicioğlu, Başbakan Erdoğan’a da Isparta’yı anlatma imkânı bulduklarını ve Isparta’ya gelmesini istediklerini söyledi. İbicioğlu, Erdoğan’ın büyük oranda Isparta’ya geleceğini aktardı.

NİJER’LİLERİ EĞİTECEĞİZ

Nijer’den insanları getirip Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde eğitim vereceklerini ve ülkelerine geri göndereceklerini açıklayan İbicioğlu, Ayrıca SDÜ olarak Nijer’e yardım kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Dünyanın en fakir ülkesine bigane kalamayacaklarını belirten İbicioğlu, “Bu ülkede ortalama yaşam süresi 47 yıl. Yardımda bulunmak istiyoruz” dedi.

THY SEFERLERE BAŞLIYOR

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ı üniversite içinde yapımı devam eden binaların açılış törenine davet ettiklerini ve Isparta’nın sorunlarını ilk ağızdan kendisine anlatacaklarını açıklayan İbicioğlu, bir de müjde verdi. Türk Hava Yolları CİO’su Temel Kotil ile görüştüklerini ve Nisan ayında İstanbul-Isparta arası uçak seferlerinin başlayacağını öğrendiklerini belirten İbicioğlu, çok mutlu oldukların ifade etti. Ayrıca Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yla da görüştüklerini ve uygun görmeleri halinde onların da İstanbul-Isparta arası seferlere başlayacaklarını öğrendiklerini bildiren İbicioğlu, THY ile ortak uçuşların da düzenlenebileceğine dikkat çekti.

İŞADAMLARI ŞEHRİMİZDE CİRİT ATACAK

Diğer taraftan ünlü işadamlarıyla görüşme fırsatı yakaladıklarını ve Isparta’ya davet ettiklerini belirten İbicioğlu, “Ispartalı işadamlarının yanı sıra öğrencilerimizle buluşturacağız. Konferanslar vermelerini sağlayacağız, yani ünlü işadamlarının cirit attığı bir şehir haline getireceğiz burayı” dedi.

ÖNCELİK SIRASINA GÖRE DAVRANIYORUZ

Bu arada kendilerine ayrılan ödeneği değerlendiren İbicioğlu, bunun yeterli olmadığını savundu. Hedeflerinin büyük olduğunu belirten İbicioğlu, “Ancak biz Bakanlarımızı Isparta’ya davet edip onlara boş çantamızı gösteriyoruz sağolsunlar onlar da dolduruyorlar. Böyle bir çözüm bulacağız. Ayrıca ilçelerimize de gereken önemi veriyoruz. Ancak öncelik sırasına göre davranıyoruz” diye konuştu.

ISPARTA’YI TİKA’NIN MERKEZİ YAPACAĞIZ

Son olarak Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) uluslararası Eğitim merkezi olma yolunda ilerlediklerini ve SDÜ’yü TİKA’nın uluslararası merkezi haline getireceklerini açıklayan İbicioğlu, “Bunu göreceksiniz. Burada büyük eğitimler vereceğiz” dedi.

SDÜ’YÜ MARKA YAPMAK İSTİYORUZ

TÜİK verilerine göre SDÜ’nün TÜBİTAK projelerinde devlet üniversiteleri arasında 7’inci tüm üniversiteler arasında ise 14’üncü sırada yer aldığını ve hedeflerinin ilk 3’e girmek olduğunu belirten İbicioğlu, “Herkes elinden geleni yapıyor. Kimseyle yarışmak gibi, kendimizi göstermek gibi bir merakımız bir arzumuz yok. Yani ben rektör olarak yapmam gerekeni yapıyorum. Diğer arkadaşlarımız da kendi görevlerini hakkıyla yapıyorlar. Eleştirmek gibi bir niyetim de yok. Biz işimize bakıyoruz. SDÜ’yü uluslararası platformda marka yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİMİZ NEREDE?

Bu arada Rektör İbicioğlu’nun gezideki gayretleri de “milletvekillerimiz acaba ne yapıyor?” sorusunu akla getirdi. Uzun zamandır milletvekillerinden yatırım ya da müjde bekleyen Ispartalılara bu müjdeyi de rektör İbicioğlu vermiş oldu.

 

Bu haber 981 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...