“TOKİ’NİN YAPACAĞI387 KONUTUN İHALESİ 30 KASIM’DA”

9 Kasım 2017 17:34

Isparta kent merkezine 12 km uzaklıkta bulunan Atabey ilçesi,  konut üretiminde zorlanan Isparta'nın alternatif konumuna geldi.  Şehir merkezinde 400 bin liraya konut satılırken,  Atabey'de 130 bin liraya konut sahibi olmanız mümkün. Belediye Başkanı Tevfik Atasoy da, ucuz konut üretmek isteyen müteahhitleri ilçesine davet ediyor.       

İlçeye doğalgazın getirilmesi noktasında gerekli müracaatların yapıldığını ileten Atasoy, " Dağıtım şirketi anlaşmış devir işlemi olmuş. Fizibilite çalışması yapıldığını söylediler. İlçemizde iki ayrı noktada yapılacak olan toplam 387 adet konut ve 1 adet sosyal tesis inşatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 30 Kasım 2017 saat 14:00’da TOKİ Başkanlığınca yapılacak. Projede 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor.  Ön talep alındı. İhale aşamasında projeler tamamlandı. TOKİ'nin yeni bir projesi. İlk defa burada uygulanacak. Kullanım alanı daha geniş bir katta 4 daire var 132 metrekarelik yaşam alanları oluşturulmuş. İhaleyi alan arkadaş yapımına başlayacak. Daha önce yapılan TOKİ projeleriyle birlikte şu anda Atabey'de bin konut civarında konut inşa edilmiş olacak" dedi.

Ayrıca kendisine ait fabrika sahasında özel bir şirketin de dubleks tipi konutlar inşa edeceğini aktaran Atasoy, " Çok katlı evlerle ilgili imar değişikliği de yapıldı.50 bin metrekare arazisi var. Kentsel dönüşüm çerçevesinde fabrikayı yıkıp burada konutlar yapacaklar.  Dolayısıyla site bazlı yapılaşma nedeniyle ilçede doğalgaz kullanacak yüzde 70'lik bir hedef kitlesi olacak.  Burada da altyapı var konut var. İnşallah gelir doğalgaz bizi için çok önemli. Sanırım Gönen'den doğalgaz hattı getirmek daha cazip gelecektir" diye konuştu.  

Konutlarının iki ayrı bölümde toplamda 40 bin metrekarelik bir alana yapılacağını söyleyen Atasoy, "Yeni yapılacak TOKİ konutlarında ikametgâh şartı da aranmadı. Ön talep bir günde 640 oldu ve biz de kapattık. Ben inanıyorum ki Atabey, bir kaç yıl içinde konutta Isparta'nın en cazip merkezi olacak. Otogar yapılıyor. Çünür var, SDÜ var. İstanbul yönünden geliş gidişte çok yoğun bir trafik var. Oradan şehir merkezine gelmek 25 dakika civarında. Bizim buradan Migros kavşağının yapılmasıyla şehir merkezine uzaklık 12 dakika.  Isparta'da 400 bin liradan aşağı konut yok. Burada konutlar 140 bin liraya mal olacak. 4 bin lira peşin veriyor.  Daireye oturuncaya kadar ödeme yok. İşte kiralar çok yüksek Apartlar bile bin liradan başlıyor. Burada kiraya verilecek parayla konut sahibi olacak. Havası güzel, suyu güzel, şehre yakın. 400-500 bin liraya ev alamayacak orta halli bir kitle buraya geliyor. Bir de bizim bu alanlar tarımsal sit oldu. Yapılaşma mümkün değil.  Yapılacak baraj inşaatıyla burada refah düzeyi ve üretim de artacak.  Isparta'nın orta halli kesimimin merkezi olacak. Hava kirliliği yok. Belediye hizmetleri ucuz. Her saat Isparta'ya toplu taşıma hizmeti var. Özel aracınızla 12 dakikada Isparta'ya ulaşıyorsunuz. Isparta'da konut fiyatları aşağı çekilemezse ki onda en büyük etken arazi üretilememesi. Ben buranın merkez konuma geleceğini düşünüyorum" dedi.  

Ekonomik konut üretmek isteyen müteahhitleri ilçesine davet eden Başkan Atasoy, "Atabey yapılaşmaya müsait. Burada müteahhitler gelip konut projeleri üretebilir. Biz de belediye hizmetleri veriyoruz. Burada müteahhit araziyi ucuza alıyor. Maliyeti düşürüyor. Konut uygun fiyata geliyor. Aşağı çekilmedi için şehre yakın arazilere mecburen kayacak. İnsanlar ev sahibi olacaksa buraya kayacaklar.  Konut üretecekler gelsin. Ulaşım bakımından, çevre bakımından avantajlar çok yüksek" açıklamasında bulundu.    

 

Bu haber 575 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...