Başkanı Günaydın, Sentez gurubunun konuğu oldu

15 Ocak 2013 21:51

Sentez gurubunun geleneksel olarak her ay bir kişiyi konuk olarak aldığı toplantısının bu ayki konuğu Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın oldu. Cumartesi günü saat 19.00’da Barida otel’de yapılan toplantı 2 saat sürdü. Toplantı’da Belediyenin çalışmaları ve diğer konular masaya yatırıldı. Sentez Gurubu kendisi açısından sorun olan ve çözüm yolu olan konular hakkında Belediye Başkanı’na bilgi verdi.

Toplantı öncesi basına da kısa bir açıklamada bulunan Sentez Gurubu Başkanı İsa Gökdoğan, Belediye’nin yaptığı hizmetlerden memnun olduklarını yaptığı çalışmalarla belediye adına büyük bir kazanç sağladığını belirtti.

Gökdoğan yaptığı açıklamasında, “Sentez’in geleneksel aylık toplantısına Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı davet ettik. Kendisi bizi kırmayarak toplantımıza katıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Isparta tarihinde Fuat Uyar’dan sonra iki defa belediye başkanlığı koltuğuna oturan bir şahsiyettir. Toplantımız sorulu cevaplı olacak şekilde geçecektir. Ancak ben bir noktaya parmak basmak istiyorum. Burada Belediye Başkanımızın çalışmalarını kendisinden dinleyeceğiz. Ancak ben bir konuda açıklama yapmak istiyorum. Belediye bütçesi nereden nereye gelmiştir. Anlatacağım konu çok çarpıcı bir noktadır. Temizlik ihalesinden bahsetmek istiyorum. 2008 yılında 6 milyon 248 bin lira. 2009’da 7 milyon 950 bin lira. Orantıyı bulursak artış %21’e tekabül ediyor. Belediye Başkanımızın döneminde de aynı oranda artış göstereceğini varsayarsak  2010’daki rakam 9 milyon 620 bin, 2011’de 11 milyon 640 2012’de 14 milyon 084 bin lira olacaktı. Toplama baktığımızda ise 35 milyon 345 tl’ye mal olacaktı. Ama bu Başkanımızın uygulamaları ile bu rakam 16 milyon 095 liraya mal edilmiştir. Tek başına temizlikten dolayı belediyemiz 18 milyon 250 bin tl belediyemiz kar elde etmiştir. Tek başına bu çarpıcı rakam bence her şeyi anlatmaya yettiğine inanıyorum” dedi.

Günaydın’da yapılan daveti memnuniyetle kabul ettiğini belirterek, “Sayın Gökdoğan önemli bir konuya değinmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem ihaleler şişirilmiş şişirilmiş ve belediyemiz 150 trilyon lira borç batağına batırılmıştır. İsa bey’in yapmış olduğu ihale sadece temizlik ihalesidir. Biz diğer ihalelerimizi de aynı hassasiyetle davranarak en kaliteli işi en ucuza yapmayı gayret ettik. 2.5 yıl içerisinde bu şekilde borçlarımızı bitirdik ve bu yıldan sonrada yatırım hamlelerimizi başlattık. Biliyorsunuz ki buzlu bir yolda aracınızı gaza basarsanız patinaj yapar. Doğru ve kuru zemini bulursa hızla hareket eder. her yerimize icra gelerek gerçekten bize patinaj çektirdiler. Soğukkanlılığımızı koruyarak bu sıkıntıdan kurtulduk. Bu süreçten sonra da yatırım hamlelerimiz başladı. Bunu halkımızda iyi biliyor. Seçimlere önümüzde 1.5 yıl var. Artık aracımızı buzdan kurtardık ve hızlı bir şekilde hareket edeceğiz” dedi.

 

 

 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...