ATA’MIZI ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ…

10 Kasım 2017 16:57

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; aramızdan ayrılışının 79’ncu yılında 10 Kasım 2017 Cuma günü törenlerle anılacak.

ÇELENK SUNMA PROGRAMI

08.50     15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında toplanma

08.55     Çelenk Sunma

Valilik Çelengi

Garnizon Komutanlığı Çelengi

Belediye Başkanlığı Çelengi

09.05     Saygı Duruşu (2 dk)

09.07     İstiklal Marşı, bayrakların göndere çekilişi ve yarıya indirilişi

09.10     Törenin sona ermesi

ÖZEL ANMA PROGRAMI

09.10     Belediye Kültür Sinemasına hareket ve yerleşme

09.30     Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

09.35     Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürünün günün anlam ve önemini belirten konuşması

09.40     Garnizon Komutanlığından Muvazzaf bir Subay’ın konuşması

09.50     Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Orotoryosu ve programın sunulması

11.00     Kapanış

Ayrıca; 10 Kasım 2017 Cuma günü 09.05 – 09.07 saatleri arası Atatürk’ün manevi varlığına saygı ifadesi olarak bütün resmi ve özel motorlu araçlar ses cihazlarını ve sirenlerini 2 dakika süre ile çalacak. Kurum ve Kuruluşlar hafta süresince konferans, seminer ve film gösterileri gibi faaliyetlerde bulunacak. İlk ve orta dereceli okullar, Atatürk Haftası boyunca kendi okullarında programlar düzenleyecekler. 10 Kasım 2017 Cuma günü kamu kurum ve kuruluşları ile işyerleri, bayraklarını saat 09:05’te 2 dk’lık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekecekler ve müteakiben yarıya indirecekler.

EĞİRDİR’DEKİ ANMA PROGRAMI

Eğirdir’de de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı çerçevesinde Hükümet Meydanı'nda çelek sunma töreni düzenlenecek. Atamızın hayata gözlerini kapadığı saat 09.05'de siren sesi ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal marşımız söylenecek.

Eğirdir Bağlar ilkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen "10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Programı" ise 10 Kasım Cuma günü Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Saat 10.00'da Bağlar Ortaokulu Müdürü Osman Davşancı'nın konuşması ile başlayacak anma programı "Bir Ömrün Hikayesi" adlı oratoryo ile devam edecek.

Slayt gösterisi, "Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim" adlı şarkının seslendirmesi, Folklor gösterisi, bağlama eşliğinde "Selanik Türküsü, "Mustafa Kemal'in Kağnısı" isimli şiirin okunması, Ana sınıf öğrencilerinin okuyacağı "Atatürk'ü Anış" adlı şiirin okunması, Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin selamlanması ve Öğretmenler Korosunun seslendireceği türküler ile devam edecek anma programı ödül töreni ile sona erecek.

KURUM VE KURULUŞLARA SİREN UYARISI

Ulu Önder Atatürk'ün 79. Ölüm Yıl Dönümü Anma Törenleri kapsamında 10 Kasım 2017 günü saat (09:05-09:07) arası, İl merkezinde İl Telekom Müdürlüğü binasında, İlçe kaymakamlıkları ile diğer kurum ve kuruluşlarda bulunan sirenler 2 dakika süre ile çalınacak.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda; “Ülke genelinde İkaz ve Alarm haberlerinin duyurulması, mevcut sirenlerin faal halde tutulması ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ölümünün 79. Yıldönümü olması münasebetiyle, her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım 2017 günü saat (09:05-09:07) arası, İl merkezinde İl Telekom Müdürlüğü binasında, İlçe kaymakamlıkları ile diğer kurum ve kuruluşlarda bulunan sirenlerin 2 (iki) dakika süre ile Sarı İkaz (düz siren sesi) şeklinde çaldırılacaktır” denildi.

Bu haber 553 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...