“Kış Lastiği” uyarısı

13 Kasım 2017 18:25

Kış lastiği zorunluluğu ülkemizde 2012 yılından bu yana uygulanıyor. Bu doğrultuda 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği uygulaması başlayacak. Kış lastiği takmayanlar için 625 lira ceza uygulanacak.

Türkiye’de 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği zorunluluğu başlıyor. Uygulama kapsamında olduğu halde kış lastiği kullanmadığı tespit edilen araçlara 625 lira para cezası uygulanacak.

Sürücülere yaklaşan kış mevsimi öncesi dikkat etmeleri gereken hususları anlatan Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, “sürücülerimizin araçlarının tüm bakımlarını yaptırmalarını öneririz” dedi.

Kış lastiği takma uygulaması, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için bugün başlıyor. Ancak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Ahmet Tural, sadece ticari araçların değil, tüm araçların can ve mal güvenliği için kış lastiğini taktırması gerektiğini söyledi.

Kış lastiği takma uygulaması,  şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için bugün başlıyor.

Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, havaların soğumaya başlamasıyla ve yaklaşan kış mevsimi nedeniyle sürücülere 1 Aralık tarihinde zorunlu kış lastiği uygulamasının başlayacağını hatırlattı. Tural, “1 Aralık tarihinden itibaren  kar lastiği zorunlu uygulamasına uymayanlara 625 lira para cezası kesilecek” dedi.

Kış mevsiminin ülke genelinde kendisini hissettirmeye başladığına işaret eden Tural, “Kış mevsimi başlıyor. Bu sene hazırlıksız yakalanmayın. Sürücülerimiz araçlarının bakımını yaptırarak kar lastiklerini takmalı, eksikliklerini gidermeliler. 1 Aralık tarihinde başlayacak kar lastiği zorunlu uygulamasına uymayanlara 625 lira para cezası kesilecek.

ISPARTA ZORUNLU İLLER ARASINDA Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu iller arasında Burdur ve Isparta’da var.

İŞTE CEZASI Yönetmeliğe göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.

Kurala uymayan araçların işletmecilerine 625 lira ceza uygulanacak.  Söz konusu uygulama, 1 Nisan'da sona erecek.

Uygulama, kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatmasını ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatıldı.

Geçen kış şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan 3 bin 313 ticari araç sahibine, kış lastiği takmadıkları için toplam 1 milyon 951 bin 119 lira para  cezası uygulandı.

Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, sadece ticari araçların değil, tüm araçların can ve mal güvenliği için kış lastiğini taktırması gerektiğini söyledi.

Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenerek uygulandığının da altını çizen Tural, “Kullanacakları kış lastiklerinin dört lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesinde büyük fayda vardır” diye konuştu.

Öte yandan kış lastiği uygulamasının şehir içinde yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak valilikler tarafından belirlenecek ve duyurulacak. Valilikler, tarih aralığını öncesinde veya sonrasında 1’er ay artırabilecek.

 

 

Bu haber 393 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...