TKDK yeni çağrı döneminde tüm sektörleri destekleyecek

13 Kasım 2017 18:28

Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD 2’nin üçüncü çağrı dönemine çıkmaya hazırlanıyor. Yıl sonuna kadar tamamlanacak olan süreç sonunda kurumun tüm sektörlere yüzde 70’e varan hibe desteği sağlaması bekleniyor.

Bu doğrultuda IPARD 2’nin ikinci çağrı döneminde Isparta’dan kuruma 31 proje başvurusu yapıldı. Bu rakam Isparta’yı Türkiye’de en fazla proje başvurusu yapan ikinci il konumuna getirdi.

Kurum şimdi IPAR 2’nin üçüncü çağrı dönemine çıkmayı hedefliyor. IPARD 1’in sınırlı bir çağrı olduğunu söyleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, üçüncü çağrı da tüm sektörlerin yer alacağını kaydetti.

Bu çağrı sınırlı bir çağrıydı bu sektöre ayrılan bütçeyi geçtiğimiz çağrıda tam olarak kullanamadığımız için sınırlı kapsamda çıktı meyve sebze işleme, et işleme, süt işleme sektörleri ile ilgiliydi. Zaten biz Isparta ili olarak bu sektörlerde 103 tedbiri diyoruz  buna TKDK’da 103 tedbiri bakımından Isparta Türkiye birincisiydi. Daha önceki  IPARD 1 döneminde de yine soğuk hava deposu yapımı ve 103 tedbirinde birinci olmuştuk, dolayısıyla önümüzdeki yıl sonuna doğru tarihi tam net değil ama yıl sonuna doğru yeni bir çağrıya çıkılması düşünülüyor. Yeni çıkacağımız üçüncü çağrıda da bu sektörler dahil tüm desteklediğimiz kırsal turizmden tutunda diğer hayvancılığa kadar tüm sektörlerinde içinde olacağı üçüncü bir çağrı yıl sonuna doğru çıkacak.

Öte yandan üçüncü çağrı döneminde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun tüm tedbirlere hibe desteği vermesi bekleniyor.  Et, süt, meyve işleme ve pazarlama sektörleri ile enerji ve alternatif turizmin yer alacağı tedbirlerde yatırımcılara yüzde 70’e varan hibe desteği sağlanması planlanıyor.

 

Bu haber 521 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...